Aur curat, asta sunt afacerile cu fier vechi!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 01:43

Si sa nu credeti ca totul se reduce la sarmanii care cauta prin gunoaie si aduna cateva fiare ruginite.

Iata ce averi colosale au adunat cei care coordoneaza astfel de activitati si ce acuzatii le aduc procurorii! Dar, mai ales, cum se apara impricinatii! A fost alarma in zorii zilei la Ciurea. Cat ai zice „Culcat!”, toata suflarea s-a trezit si s-a aliniat in curtile palatelor cu turnulete.

Cine sa fie si cine sa le bata in poarta atat de insistent?  Aceiasi musafiri nepoftiti, care le calca pragul o data la cateva luni.

Nevestele cu fuste si-au pus iar mainile in cap, cand au vazut mascatii la usa lor! Timp de cateva ore, mascatii au interzis tuturor sa dea tarcoale caselor in care s-au facut descinderi.

Normal ca blocajul nu a fost pe placul nimanui: „ Avem oameni cu dializa, avem oameni cardiaci care trebuie dusi la spital. Pentru ce suntem blocati?”, se plangeau oamenii azi-dimineata. Ce-au cautat procurorii?  De la fier vechi li se trage rromilor.
Procurorii anticoruptie au stat ceva timp cu ochii pe afacerile lor necurate  prin care ar fi inselat statul cu  peste 1 milion de euro.

Prin 20 de firme fantoma, impanzite in mai multe judete din tara, suspectii ar fi reusit sa faca evaziune fiscala uriasa, ajutandu-se de tranzactii si facturi false. Fierul vechi dauneaza grav libertatii! De asta s-au convins  si  Mircea, si Nelu Mondialu, tata si fiu, amandoi afaceristi cu state vechi in domeniu.

Li s-a dus vestea in Varastii de Giurgiu ca scot bani frumosi din resturile altora. Celor doi le intrau banii in buzunar in fiecare secunda! Nu e de mirare la cat de mult au inselat statul roman!

Constantin Mircea, zis Mircea Mondialu si fiul acestuia, Constantin Nicolae, zis Nelu Mondialu au creat un adevarat imperiu din afaceri ilicite cu fier vechi!

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Chiar daca au fost arestati intr-un alt dosar la sfarsitul anului trecut si sunt acum la inchisoare, cei

doi si-ar fi coordonat firmele „suveica” din penitenciar!  Afara, afacerea a mers struna prin intermediul  rudelor si oamenilor de incredere, pana astazi cand mascatii le-au batut la usa!

Anchetatorii vorbesc de prejudicii de miloane de euro pe care statul roman nu i-a incasat niciodata!
Niciuna dintre firmele care se ocupa cu achizitionarea si vanzarea fierului vechi sau cu colectarea banilor nu erau trecute pe numele celor doi capi ai retelei din Giurgiu! Tentaculele afacerii se intindeau pana la  Sibiu, Ilfov si Prahova! O fi 60 de bani un kilogram de fier vechi, dar cand il vinzi cu

tonele, fara acte si prin firme fantoma, afacerea merge ca pe roate!

Din fier vechi, afaceristii au reusit sa isi faca o avere colosala:  si-au ridicat palate care se invart dupa soare spre uimirea vecinilor care se intreaba care e reteta imbogatirii peste noapte!