Aur pentru David Popovici la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 29 iul 2024, 22:01

David Popovici

Sursa: Minekasapoglu

Noapte magică la Paris! David Popovici a obținut medalia de aur în finala probei de 200 metri liber masculin la Jocurile Olimpice 2024.

David Popovici a obținut medalia de aur în finala probei de 200 metri liber masculin la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Performanța sa excepțională nu doar că i-a adus titlul olimpic, dar a și confirmat statutul său de unul dintre cei mai buni înotători din lume.

David Popovici a cucerit medalia de aur la JO 2024

Sportivul român David Popovici a încheiat cursa de 200 metri liber într-un minut, 44 de secunde și 72 de sutimi, cucerind astfel medalia de aur.

Popovici a fost urmat de britanicul Matthew Richardson, cu un timp de 1:44.74, și de americanul Luke Hobson, care a înregistrat 1:44.79.

Citește și: „Mă şi sperie, mă şi entuziasmează”. David Popovici, favorit la medalia de aur la 200 metri liber la JO 2024. Când se va disputa finala

Acesta este primul titlu olimpic din cariera tânărului înotător român, care va împlini 20 de ani pe 15 septembrie.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Finala s-a desfășurat la ora 21:40, ora României, avându-l pe David Popovici pe culoarul 4.

Aceasta este pista destinată înotătorului care a obținut cel mai bun timp în calificări, iar Popovici a ajuns acolo datorită performanței sale remarcabile de 1:44:53.

Ce a declarat David Popovici înainte de finala probei de 200 de metri liber la Jocurile Olimpice 2024 

După o cursă remarcabilă în semifinale, Popovici a oferit o reacție plină de optimism și modestie.

„Sunt foarte mulţumit.

Singurul obiectiv pe care îl aveam pentru astăzi era să mă calific către următoarea etapă. Acum m-am calificat în finală… şi primul… foarte tare! A fost o cursă nu uşoară, dar nu a spus nimeni că trebuie să fie uşor”, a declarat el pentru AS.ro.

Citește și: David Popovici a cucerit aurul și în finala de 200 m liber de Campionatele Europene de la Belgrad! Românul a fost într-o formă de zile mari

Popovici a subliniat și importanța prezenței publicului la această ediție a Jocurilor Olimpice, spre deosebire de experiența anterioară din timpul pandemiei.

„Publicul e incredibil. Am mai fost la Jocurile Olimpice, dar în pandemie nu era public. Aşa că mă bucur că văd şi eu acum ce înseamnă publicul de la Jocurile Olimpice cum înotul, care la noi în ţară nu este un sport atât de popular, umple o astfel de arenă… hală, este un stadion, de fapt! Mă şi copleşeşte, mă şi motivează, mă şi sperie, mă şi entuziasmează.

E foarte tare!”, a detaliat David Popovici.

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.