Aur pentru România! Andrei Cornea și Marian Enache au cucerit medalia la dublu vâsle masculin la JO 2024

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 01 aug 2024, 14:02

Andrei Cornea și Marian Enache, triumfători la JO 2024

Sursa: Profimedia

România mai câștigă un aur, de data aceasta la proba de dublu vâsle masculin. Canotorii Andrei Cornea și Marian Enache aduc acasă medalia, după o competiție intensă.

Canotorii români Andrei Cornea și Marian Enache au cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris în proba de dublu vâsle masculin. Cursa de 2.000 de metri a fost finalizată de echipajul nostru cu un timp remarcabil de 6:12.58, asigurându-și astfel prima poziție pe podium.

Citește și: „L-am făcut foarte fericit pe copilul din mine”. Mesajul transmis de David Popovici după ce a obținut medalia de bronz la proba de 100 m liber a Jocurilor Olimpice de la Paris

Andrei Cornea și Marian Enache, triumfători la dublu vâsle masculin

Pe locurile doi și trei în proba de dublu vâsle masculin s-au clasat echipajele din Olanda, cu un timp de 6:13.92, și Irlanda, cu 6:15.17.

Succesul lui Cornea și Enache vine la scurt timp după ce Simona Radiș și Ancuța Bodnar au obținut medalia de argint în proba de dublu vâsle feminin, demonstrând astfel puterea canotajului românesc pe scena internațională.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Performanța obținută de Andrei Cornea și Marian Enache este cu atât mai impresionantă având în vedere că au intrat în finală de pe locul 3 în prima semifinală a probei.

Este pentru prima dată când România reușește să aibă o barcă în finala acestei probe la Jocurile Olimpice, marcând astfel un moment istoric pentru sportul românesc.

Citește și: Câți bani va primi David Popovici din partea României pentru cele două medalii obținute. Ion Țiriac i-a promis și el un premiu tânărului sportiv

Federația Română de Canotaj se dovedește a fi una dintre cele mai prolifice federații ale noastre la Jocurile Olimpice, având acum un total de 43 de medalii: 21 de aur, 13 de argint și 9

de bronz. Aceasta se află pe locul doi în clasamentul național, fiind depășită doar de Federația Română de Gimnastică Artistică, care a adunat 71 de medalii: 25 de aur, 20 de argint și 26 de bronz.

 


Eliminare surpriză în Casa iubirii! Momente tensionate s-au derulat în platoul emisiunii, unde trei concurenți au fost propuși spre eliminare! Iată cine a plecat acasă și ce reacții s-au stârni!