Aur pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris. Echipa feminină de 8+1 la canotaj și-a confirmat supremația în această probă

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 03 aug 2024, 13:14

România a cucerit o nouă medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Paris.

Sursa: Comitetul Olimpic și Sportiv Român

România a obținut o victorie remarcabilă la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris, cucerind medalia de aur la proba feminină de 8+1 la canotaj.

Sâmbătă, 3 august, echipa feminină de canotaj 8+1 a României a dominat cursa și a încheiat pe primul loc, confirmându-și supremația în această probă.

Citește și: Primele declarații oferite de David Popovici la întoarcerea în țară. Campionul olimpic a fost așteptat cu covor roșu și aplauze: „Este nevoie de bani investiți în sport”

Aur pentru România la canotaj

Echipajul românesc, format din Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş și Victoria Ştefania Petreanu, a terminat cursa cu timpul impresionant de 5 minute, 54 secunde și 39 sutimi.

Citește și: O sportivă a fost la un pas de tragedie la Jocurile Olimpice de la Paris. Înotătoarea s-a prăbușit la marginea piscinei după calificări

Aceasta le-a permis să învingă echipa Canadei, campioana olimpică en titre, care a înregistrat un timp de 5 minute, 58 secunde și 84 sutimi.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

După ce Canada a avut un ușor avantaj la punctul de control de 500 de metri, româncele au preluat conducerea și nu au mai cedat-o până la final, terminând cursa cu un avans considerabil. Medalia de bronz a revenit echipei Marii Britanii, care a terminat cu un timp de 5 minute, 59 secunde și 51 sutimi, notează Antena3CNN.

Aceasta este a patra medalie de aur olimpică pentru echipa feminină de 8+1 a României, după victoriile din 1996, 2000 și 2004.

Ultima medalie olimpică în această probă a fost un bronz obținut la Rio în 2016, iar în 2021, la Tokyo, echipa s-a clasat pe locul șase.

Echipajul masculin de 8+1 s-a clasat pe locul cinci

Echipajul masculin de 8+1 al României, alcătuit din Mihăiţă Ţigănescu, Laurenţiu Danciu, Bogdan Băitoc, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Mugurel Semciuc, Florin Arteni, Florin Lehaci și Adrian Munteanu, a terminat finala pe locul cinci, cu un timp de 5 minute, 30 secunde și 15 sutimi.

Cursa a fost câștigată de echipa Marii Britanii, urmată de Ţările de Jos și SUA.

Citește și: Argint pentru Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin! România este pe locul 11 în topul națiunilor

România a calificat nouă echipaje în Finalele A la Jocurile Olimpice de la Paris, din totalul de douăsprezece echipaje participante. Printre acestea se numără echipajele de dublu vâsle feminin (categorie uşoară), dublu rame feminin, dublu rame masculin, patru rame masculin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, patru rame feminin și echipele de 8+1 feminin

și masculin.

 


În cadrul ediției de luni, 9 septembrie, a emisiunii „Follow us!”, printre invitați s-a numărat Adrian Cuculis, care a vorbit despre evoluția cazului „2 Mai”, în care Vlad Pascu a ucis doi tineri și a rănit alți trei.