Australian Open 2021. Când începe turneul de tenis și cine va reprezenta România?

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 08 ian 2021, 12:55
Australian Open 2021
Sursa: Instagram

Australian Open 2021, cel mai așteptat turneu de tenis de Grand Slam, urmează să înceapă în luna februarie. Iată cine va reprezenta România alături de Simona Halep.

Australian Open 2021 va avea loc cu respectarea tuturor regulilor de igienă, astfel încât sănătatea participanților să nu fie pusă în pericol. Turneul de tenis de Grand Slam a ajuns la ediția cu numărul 109 și va reuni jucători de tenis cu performanțe extraordinare. 

Australian Open 2021. În ce perioadă se va desfășura turneul de tenis de Grand Slam? 

Dacă în anul 2020 Australian Open s-a desfășurat în perioada 20 ianuarie- 2 februarie 2020, în acest an, organizatorii au luat decizia de a începe mai târziu turneul, totul din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, Australian Open 2021 va avea loc între 8 și 21 februarie, competiția desfășurându-se în condiții speciale în acest an. Inițial, Australian Open 2021 era programat pentru 18-31 ianuarie. Marele turneu de tenis de Grand Slam va avea loc la Melbourne Park. 

În acest an, premiile totale de la Australian Open vor fi în valoare de 71 de milioane de dolari australieni.

Australian Open 2021. Măsuri pentru a preveni infectarea cu COVID-19

În acest an, organizatorii turneului Australian Open 2021 au luat decizia de a muta calificările în altă țară de teama noului coronavirus, o decizie istorică. Astfel, calificările vor avea loc în Doha, Qatar pentru tenismeni și în Dubai pentru jucătoarele de tenis, potrivit informațiilor oficiale.

„Sunt foarte mulţi jucători şi jucătoare de top care au ales Dubai pentru a pregăti noul sezon. În urma calificărilor Australian Open, care se vor disputa la Dubai, toţi jucătorii vor pleca în direcţia Melbourne cu avioane charter. Vor fi curse speciale, în condiţii speciale.

Este o premieră, dar lumea n-a mai fost într-o astfel de situaţie, generată de pandemie. Aşa că trebuie să inovăm şi să ne asigurăm că aceste competiţii sportive se pot desfăşura în siguranţă, respectând standardele sanitare.

Calificările de la Australian Open, găzduite de Dubai, se vor juca fără spectatori în tribune.”, au declarat organizatorii turneului Australian Open 2021, potrivit Gulf News, citați de digisport.ro.

Pentru ca Australian Open 2021 să se desfășoare în cele mai bune condiții și fără să existe riscul ca participanții să se infecteze cu noul coronavirus, organizatorii turneului de Grand Slam au impus un protocol strict. După ce vor ajunge în Australia, între 15 și 17 ianuarie, toți jucătorii vor intra în carantină timp de 14 zile.

În această perioadă, jucătorii de tenis vor fi testați de cinci ori în camerele de hotel, mai exact în zilele 1, 3, 5, 10 și 14. Dacă prima testare va fi negativă, jucătorii de la Australian Open 2021 se vor putea antrena alături de un alt jucător, în zilele 2 și 7. Dacă primele trei teste vor fi negative, atunci li se va permite să se antreneze în grupuri de 4 persoane.

Jucătorii care vor participa la Australian Open 2021 își vor putea petrece doar 5 ore în afara camerei de hotel, după cum urmează: 2 ore pentru antrenamentele pe terenul de tenis, 2 ore pentru antrenamentul în sala de forță și o oră pentru a servi masa. 

Cu toate că au fost impuse măsuri stricte din cauza pandemiei de coronavirus, Australian Open 2021 se va disputa cu spectatori în tribune, dar cu respectarea normelor de siguranță.

Citeste si: Simona Halep declară că se va vaccina anti-COVID

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Australian Open 2021. Cine reprezintă România?

În acest an, la Australian Open 2021 s-au înscris 12 sportive din România în calificări şi pe tabloul principal. Din păcate, una dintre ele a fost nevoită să abandoneze turneul de tenis de Grand Slam din cauza unei accidentări. Este vorba despre Gabriela Ruse, numărul 159 WTA. Jucătoarea de tenis a suferit o fractură la deget care nu îi va mai permite să intre în competiție.

„Anul 2021 nu începe chiar așa cum mi-aș fi dorit. Din cauza unei accidentări, nu o să fiu prezentă la Australian Open. I hope to be back soon!”, a scris Gabriela Ruse pe contul personal de instagram. 

Astfel, în competiție mai rămân doar 11 jucătoare din România, șase în calificările de la Australian Open și cinci sportive pe tabloul principal. 

În calificările de la Australian Open 2021, România va fi reprezentată de Irina Bara (119 WTA), Mihaela Buzărnescu (137 WTA), Monica Niculescu (144 WTA), Jaqueline Cristian (168 WTA), Laura Paar (193 WTA) şi Gabriela Talabă (205 WTA), potrivit adevarul.ro.

Pentru a putea ajunge în tabloul principal, jucătoarele de tenis vor avea nevoie de câte trei victorii în calificări.

În tabloul principal, România are 5 jucătoare de tenis: Simona Halep (2 WTA), Patricia Ţig (56 WTA), Sorana Cîrstea (71 WTA), Irina Begu (78 WTA) şi Ana Bogdan (92 WTA).

Înainte de startul Australian Open 2021, Simona Halep, numărul 2 WTA, a primit o propunere interesantă din partea australiencei Ashleigh Barty, liderul WTA. Într-un interviu acordat recent, Ashleigh Barty a dezvăluit că ar dori să se antreneze cu Simona Halep, menționând că românca reușește să o motiveze și să scoate tot ce e mai bun din ea.

„Abia aștept să revin pe teren. Sunt bucuroasă că avem câteva turnee în Australia la început de an. Nimic nu se compară cu un turneu acasă. Ea (n.r Simona Halep) mereu scoate ce e mai bun din mine pe teren și mereu ne distrăm pe cinste. Este greu să nu știi cum va arăta 2021, dar sperăm să concurăm în mod regulat din nou. Toată lumea duce dorul competiției. Scopul meu e sa încep bine 2021 și să joc bine în Australia.”, a spus Ashleigh Barty, liderul WTA, potrivit gsp.ro. 

Citeste si: Drama uriasa pentru unul dintre cei mai mari tenismeni ai lumii! A luat decizia de a se sinucide!

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?