Australian Open 2022. Ce românce se află pe tabloul principal la primul turneu de Grand Slam al anului

Author: Catalina Giol
Actualizat: 29 sep 2022, 04:05

Turneul Australian Open 2022

Sursa: PixaBay

Australian Open 2022 este unul dintre cele mai importante evenimente din lumea tenisului, așteptat atât de marii sportivi, cât și de cei pasionați de sportul elitelor. Turneul se organizează la Melbourne și va avea loc în perioada 17-30 ianuarie 2022. Anul acesta nu mai puțin de 13 tenismene românce vor participa la turneu.

Turneul de tenis Australian Open 2022 se apropie cu pași repezi iar jucătorii se pregătesc cu atenție pentru competițiile la care vor lua parte. Turneul care reprezintă primul eveniment important al anului din lumea tenisului   va avea loc în perioada 17-30 ianuarie la Melbourne și va fi difuzat live pe mai multe posturi de televiziune cu caracter sportiv.

Primul turneu de Grand Slam al noului an vine și cu o surpriză mare privind România: participarea unui număr record de tenismente românce care își vor arăta calitățile și aptitudinile sportive și care vor lupta pentru marile

premii. Iată care sunt cele 13 sportive din România care vor participa la Australian Open 2022:

Ce românce vor participa la Australian Open 2022

Australian Open 2022 vine anul acesta cu o listă record de sportive românce care vor participa la turneu. Toate dintre acestea s-au pregătit în exces pentru competițiile la care vor lua parte și mare parte reprezintă nume mari în lumea tenisului.

13 tenismene românce vor lua parte la turneul anului 2022.  Sportivele calificate deja pe tabloul principal al Australian Open 2022 sunt Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse. Ana Bogdan, Mihaela Buzărnescu, Irina Bara, Alexandra Cadanțu-Ignatik, Irina Fetecău și Gabriela Talabă-Lee vor juca în calificări, iar la dublu vor evolua Raluca Olaru și Monica Niculescu, ambele aflate în top 40 mondial.

Citeste si: Transylvania Open 2021: Simona Halep și Emma Răducanu, pe tabloul principal! Ce premii sunt

Pasionații de tenis vor putea urmării live toate partidele pe posturile de televiziune sportive și își vor putea susține concurentele preferate prin intermediul propriului televizor sau al internetului.

Simona Halep la Australian Open 2022

Simona Halep era cât pe ce să nu mai participe la marele eveniment sportiv din cauza evoluției pandemiei de Covid-19 și apariția noii tulpini Omicron care i-ar fi putut pune sănătatea în pericol. Însă, în ciuda faptului că în urmă cu două luni sportiva nu era hotărâtă în legătură cu participarea sa la Australian Open 2022, Simona Halep s-a înscris la turneu și își dorește să depășească orice așteptare.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Celebra sportivă a hotărât să participe și proba de dublu din cadrul turneului, unde va face echipă cu tenismena Gabriela Ruse. Cele două au mai jucat împreună și la turneul Indian Wells din 2021, unde au fost eliminate în faza optimilor de finală de cuplul ceh Bouzkova și Hradecka. Gabriela Ruse este foarte încântată să joace la dublu cu Simona Halep și a declarat asta în mod public pe contul său oficial de Twitter: „ Un privilegiu să joc la dublu

alături de idolul meu”.

Ce tenismeni celebrii vor participa la turneu?

Australian Open 2022 nu reprezintă locul unde își vor putea etala aptitudinile sportive doar persoanele de sex feminin. Turneul de tenis de anul acesta va găzdui o multitudine de nume masculine mari printre care se numără Novak Djokovic, Rafael Nadal, Daniil Medvedev, Alexander Zverev sau Stefanos Tsitsipas.

Cu toate acestea, la competiția sportivă vor lipsi câțiva dintre cei mai iubiți și apreciați tenismeni. Unul dintre aceștia este Roger Federer care nu poate participa din cauza unor probleme de sănătate din trecut care l-au făcut pe acesta nevoit să se opereze și care încă nu s-a recuperat în totalitate.

Citeste si: Transylvania Open 2021: Garbine Muguruza nu mai vine! Programul turneului i

Nici Dominic Thiem nu participă la Australian Open 2022 tot din cauza unor probleme de sănătate care l-au împiedicat să își facă apariția și la alte evenimente importante din lumea tenisului ce au fost organizate în 2021. Sportivul s-a accidentat la încheietură în urmă cu ceva timp și nu s-a recuperat îndeajuns de mult încât să joace la marele turneu.

Pandemia și-a spus cuvântul la organizarea Australian Open 2022

Din cauza evoluției pandemiei de Covid-19 și apariția noii tulpini Omicron, organizarea evenimentului sportiv a fost mai complicată și mai costisitoare. Directorul turneului de tenis, Craig Tiley, și echipa sa încearcă să pună la punct orice element pentru a menține siguranța tuturor participanților la jocuri.

Toți sportivii vor fi testați în vederea infectării cu virusul Sars-Cov-2 și nu vor putea participa fără prezentarea unui test negativ. Tiley a declarat că există posibilitatea ca anumiți tenismeni să aibă un rezultat pozitiv al testului Covid-19 și astfel nu vor mai putea să participe. Spre deosebire de anul trecut, toate contactele restrânse ale sportivilor infectați vor trebui să se izoleze doar până la prezentarea unui nou test, de data aceasta negativ.

 

Sursă: eurosport.ro    fanatik.ro

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?