Autorii rapirii romanului din Burkina Faso au trimis primul mesaj autoritatilor romane

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 15 iul 2022, 03:35

In replica, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, s-a intors urgent in tara de la Bruxelles pentru a gestiona situatia aparuta.

„Guvernul roman va purta intreaga responsabilitate a sortii ostaticului daca intarzie sa profite de ocazia care ii este data sa-si elibereze cetateanul”. Asa suna o inregistrare audio difuzata de agentia mauritana Al-Akhbar. Autorul mesajului spune ca vorbeste in numele lui Adnan Abou Walid Sahraoui care se prezinta drept liderul gruparii jihadiste salafiste din Sahel Al-Mourabitoune.

In urma acestui mesaj, ministrul roman de Externe care era plecat la Bruxelles, a decis sa se intoarca urgent in tara, au anuntat surse diplomatice.

Intre timp, un comunicat al Ministerului de Externe precizeaza ca autoritatile romane verifica in regim de urgenta veridicitatea informatiilor. S-a format o celula de criza la sediul Ministerului de Externe, din reprezentanti ai Serviciilor de Informatii, Ministerului Apararii si Administratiei Prezidentiale.

Romanul, ofiter de securitate intr-o mina din Burkina Faso, a fost rapit pe 4 aprilie de catre persoane inarmate care purtau turbane, o rapire care nu a facut anterior obiectul niciunei revendicari considerate credibile.
Inregistrarea difuzata se incheie cu o reiterare a juramantului de credinta fata de reteaua terorista Statul Islamic. In acelasi timp, gruparea dezminte apartenenta la Al-Qaida.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Taguri:

Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.