Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul pe care l-a avut în ultimii 15 ani”

Autor: Diana Bostan

Autoritățile franceze au decis cu cine va rămâne Rita Sumayla

Sursa: Facebook

Autoritățile din Franța au luat o decizie în ceea ce privește custodia Ritei Sumayla, fiica regretatei Rona Hartner și a dansatorului Rocco Sedano. Cu cine va rămâne adolescenta?

În urma căsătoriei cu dansatorul francez de origine argentiniană, Rocco Sedano, Rona Hartner a adus pe lume o fiică, Rita Sumayla, ca rezultat al acestei uniuni. După despărțirea de soț, adolescenta a rămas sub îngrijirea exclusivă a mamei sale, până când artista a pierdut lupta cu cancerul. Autoritățile franceze au decis ce se va întâmpla cu Rita Sumayla.

Rocco Sedano a cerut custodia fiicei sale

După înmormântarea Ronei Hartner, disputa dintre familia artistei și tatăl biologic al Ritei a escaladat rapid. Această situație tensionată a ajuns în instanță, iar justiția franceză a fost nevoită să decidă cine va avea custodia adolescentei. Această bătălie legală a adus și mai multă durere pentru Rita, care deja trecea printr-un moment extrem de dificil după pierderea mamei sale.

Citește și: Unde locuiește Rita Sumayla, fiica Ronei Hartner, după moartea artistei: ,,Își dă seama că mama ei nu mai vine”. Motivul pentru care adolescenta nu poate vizita mormântul mamei sale

Întreaga situație a fost extrem de tulburătoare pentru Rita, care s-a văzut în mijlocul unui conflict familial acerb și a fost nevoită să facă față presiunii emoționale din partea ambelor tabere. Cu toate că legătura ei cu tatăl său a fost mereu una tensionată, acum adolescenta se confrunta cu presiunea de a decide unde va locui și cine va avea grijă de ea în continuare.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Potrivit wowbiz, disputa pentru custodia Ritei a adus la iveală tensiunile și conflictele ascunse din familia Hartner-Sedano. Rita a fost nevoită să facă față unor amenințări și presiuni din partea tatălui său biologic, care a încercat să își impună drepturile în detrimentul voinței adolescentei și a dorințelor exprimate de mama sa decedată.

Cu cine va rămâne Rita Sumayla

Disputa pentru custodia Ritei a fost una aprigă, cu ambele tabere luptându-se pentru dreptul de a o avea pe adolescentă alături.

Familie Ronei Hartner a susținut că intențiile lui Rocco Sedano erau motivate de aspecte financiare, sugerând că acesta ar putea primi beneficii substanțiale din partea statului francez pentru părinții singuri. 

După o perioadă de procese și deliberări, instanța franceză a hotărât ca Rita să rămână sub grija bunicii sale maternelă și a unchiului său, potrivit sursei menționate anterior. Astfel, adolescenta locuiește acum la Toulon, împreună cu aceștia.

Cu toate acestea, tatăl ei biologic, Rocco Sedano, va avea dreptul să o viziteze pentru câteva ore o dată la două săptămâni, cu condiția ca și Rita să fie de acord cu acest lucru.

Citește și: Rona Hartner știa că se va îmbolnăvi: „Avea momente când era furioasă pe ea” Rinda Hartner face dezvăluiri dureroase după moartea actriței

Chiar și cu hotărârea instanței, relația dintre Rita și tatăl ei rămâne tensionată.

Recent, când adolescenta și-ar fi dorit să călătorească în Canada să își viziteze mătușa, Rocco Sedano nu ar fi fost de acord. Același lucru s-ar fi întâmplat și-n momentul în care Rita a dorit să vină în România pentru a vizita mormântul mamei sale.

„Tatăl fetei are rolul pe care l-a avut în ultimii 15 ani. Un tată când e lângă copil, e în toți anii, nu doar începând cu 15 ani jumate. Fata vrea să stea cu fratele și cu mama mea. Singura chestie care e mai dificilă...fata ar vrea să vină în țară, să vină la mormântul mamei ei, dar nu poate să plece fără semnătura tatălui ei, dar el nu vrea să i-o acorde”, a spus Rinda Hartner, sora Ronei Hartner, în cadrul unei emisiuni TV.