Autoritățile din China sunt în alertă! Noul coronavirus, descoperit în înghețată. Cum a fost posibil?

Autor: Amalia Georgescu
Noul Coronavirus a fost descoperit în mai multe loturi de înghețată
Sursa: unsplash

Dacă până acum specialiștii în sănătate au dat asigurări că noul coronavirus nu se poate transmite prin alimente, o descoperire recentă i-a șocat pe cercetători. Cum a fost posibil ca noul coronavirus să ajungă în înghețată?

Motive de îngrijorare în ceea ce privește răspândirea noului coronavirus? Autoritățile din nordul Chinei au anunțat că urme de coronavirus au fost descoperite într-un desert îndrăgit de foarte multe persoane: înghețata. Ce s-a întâmplat după?

Înghețată cu urme de coronavirus. Există motive de îngrijorare?

Deși specialiștii din întreaga lume au stabilit că noul coronavirus nu se poate transmite prin consumarea de alimente, o întâmplare recentă vine să îi contrazică.

A fost detectată prezența noului coronavirus în mai multe loturi de înghețată, în nordul Chinei. Evident, imediat s-a dat alarma și au început cercetările în acest sens.

Astfel, toate persoanele care ar fi putut să intre în contact direct cu loturile contaminate de înghețată sunt în atenția autorităților chineze care își doresc să le testeze, iar toți angajații firmei au intrat deja în carantină și urmează să fie testați, în cazul a 700 dintre ei testul fiind negativ în momentul de față.

Mai mult, toate produsele care aparțin firmei care a produs înghețata contaminată au fost sigilate și confiscate pentru a nu exista riscul de transmitere a virusului.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Coronavirus în România, 16 ianuarie 2021. Câte cazuri noi au fost raportate astăzi?

Din primele informații se pare că înghețata a fost produsă cu ingrediente aduse din mai multe țări: lapte pudră importat din Noua Zeelandă și pudră de zer importată din Ucraina, potrivit digi24.ro.

Deși vestea s-a răspândit rapid și a creat panică, Dr.

Stephen Griffin, virusolog la Universitatea din Leeds, este de părere că nu există motive serioase de îngrijorare și că ceea ce s-a întâmplat în nordul Chinei este doar un caz izolat, apărut cel mai probabil în urma contactului cu o singură persoană care ar fi fost infectată cu COVID-19.

Specialiștii sunt de părere că noul coronavirus a supraviețuit pe înghețata și pentru că aceasta este depozitată la o temperatură scăzută, dar și pentru că are în componența ei grăsimi. 

Citeste si: Două gorile, infectate cu COVID-19. Cazul este unic în lume!

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.