Autoritatile indoneziene sustin ca aeronava disparuta se afla pe fundul marii!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 05:42

Au fost reluate cautarile pentru a gasi epava avionului Air Asia care a disparut ieri, in timp ce zbura intre Indonezia si Singapore.

Operatiunile de salvare au fost suspendate azi-noapte. Aero-nava se afla, probabil, „pe fundul marii”, sustin autoritatile indoneziene.

Avionul de tip Airbus A320-200 a decolat de pe Aeroportul International de pe insula indoneziana Java si urma sa aterizeze la Singapore. Compania aeriana Air Asia a anuntat ca, inainte de disparitia de pe radar, pilotul a cerut devierea traseului de zbor din cauza vremii.

Controlorii de trafic au pierdut contactul cu zborul Air Asia la aproximativ o ora de la decolare.

Cautarile au fost suspendate noaptea trecuta si reluate dimineata. Autoritatile din Malaysia, Singapore si Australia, dar si franta si statele unite  s au mobilizat la cautarile aeronavei, care cel mai probabil s-a prabusit in marea Javei.

Initial, avionul trebuia sa decoleze cu 177 de pasageri la bord, insa 23 dintre acestia si-au anulat zborul pe ultima suta de metri. Printre acestia s-au numarat si doua familii din Indonezia.
Sora unuia dintre cei care nu s-au mai urcat in avion a publicat pe Twitter un mesaj de sustinere pentru rudele si prietenii celor disparuti si o imagine de pe contul fratelui sau pe o retea de socializare.

O familie indoneziana formata din zece persoane, care trebuia sa calatoreasca cu avionul AirAsia disparut duminica la scurt timp dupa decolare, a scapat ca prin minune pentru ca nu a ajuns la timp la aeroport.
Un alt tanar povesteste socat ca si el trebuia sa fie in avionul disparut alaturi de alti doi prieteni.


Fiica pilotului avionului disparut, in varsta de 22 de ani a postat un mesaj emotionant pe pagina de spocializare:  'Tata, te rog vino acasa, inca am mare nevoie de tine!". Tatal pilotului spune ca si a vazut fiul uylitma data saptamana trecuta, la inmormantarea celuilalt baiat.

Celule de criza au fost activate pe aeroporturile Changi de la Singapore si de la Surabaya pentru primirea rudelor pasagerilor..oamenii consulta cu infrigurare lista de pasageri a zborului 8501, sperand sa nu vada acolo numele celor dragi. Pilotul avea peste 6000 de ore de zbor, iar copilotul- 2000. Ultima verificare a avionului ar fi fost facuta pe 16 noiembrie.

2014 este deja un an negru pentru aviatia malaysana, dupa pierderea a doua avioane apartinand companiei nationale Malaysia Airlines.La

8 martie, zborul MH370 disparea la putin timp dupa decolarea de la Kuala Lumpur cu destinatia Beijing, cu 239 de persoane la bord. Disparitia avionului nu a fost explicata nici pana in prezent. Avionul s-ar fi prabusit in sudul Oceanului Indian, dupa ce a terminat carburantul. Un alt dezastru aviatic s-a intamplat pe 17 iulie in estul Ucrainei. 298 de oameni si-au gasit atunci sfarsitul, in apropierea regiunii Donetk.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii