Autoritatile nu au reusit nici dupa 3 ZILE sa scoata toti oamenii din nameti

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 15 iul 2022, 17:50

Au trecut trei zile de cand sud-estul tarii a fost acoperit de zapada, iar autoritatile nu au reusit nici astazi sa scoata toti oamenii din nameti.

Inca mai sunt zeci de comune izolate iar sute de localnici spera sa treaca si de acest necaz. La Galati, inca mai sunt drumuri blocate, iar medicii nu pot ajunge la bolnavi decat cu vehicule pe senile. Momente de groaza pentru trei persoane  printre care si o gravida care au avut nevoie de asistenta medicala. Au sunat la 112, dar  nici ambulanta, nici macar tractorul primariei nu au razbit prin nameti.



Un vehicul pe senile ce apartine Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Galati a fost singurul utilaj care a ajuns la bolnavii din Suhurlui. Vehiculul mic, dar, puternic a facut partie printre muntii de zapada si a ajuns la oamenii care erau in suferinta. Unui barbat de 79 de ani cu grave probleme respiratorii aproape ca nu i-a venit sa creada ca va ajunge la spital pentru tratament.

Dupa ce batranul a fost preluat de salvatori, au fost aduse si cele doua femei una cu fractura la un picior si o alta gravida in luna a noua.
Autospeciala senilata i-a transportat pe pacienti mai bine de 50 de km, unde o ambulanta i-a asteptat si i-a dus la spital.

Norocoasa se poate numi o gravida in varsta de 29 de ani dintr-o localitate din Braila care a fost preluata de un elicopter tip Smurd si dusa la spital. Totodata un  alt elicopter de la Unitatea Speciala de Aviatie Bucuresti a decolat catre o alta localitatea din Braila  pentru a prelua doua cazuri de urgenta.


Rupti de lume au fost si mai multi sateni dintr-o localitatea din Ialomita. Zapada aproape ca i-a ingropat in  propriile case. Au reusit sa iasa din case doar pe geam! "Aceasta a fost singura cale de acces pentru ca usa este blocata", ne-au spsu sinistratii.

Alte femei mai in varsta au dat zapada singure. Bietele batrane au inceput sa planga cand s-au vazut in mijlocul nametilor.
Din cauza frigului,pe raul Bistrita   s-a format un zapor iar pompierii au fost nevoiti sa sparga  gheata cu explozibil.

In 2002 din cauza cresterii temperaturii in cateva zile o parte din zaporul de pe Bistrita  s-a dislocat si a produs inundatii. Trei tineri au pierit atunci dupa ce cabana in care se aflau a fost distrusa de bucatile de gheata.
##VIDEO100275##

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii