Autoritatile romane, in ALERTA dupa atacurile teroriste din Franta. Iata ce ii sfatuieste MAE pe romanii care vor sa calatoreasca la Paris

Autor: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 27 mar 2017, 19:54

Atacurile teroriste in serie din Franta au speriat intreaga lume. Si autoritatile romane sunt in alerta.

Responsabilii cu securitatea nationala s-au intalnit in aceasta dimineata la Ministerul Afacerilor Interne pentru a analiza situatia si a estima cat de vulnerabili suntem in fata unor asemenea amenintari. Ministrii si responsabilii cu securitatea nationala vin grabiti catre sedinta care urmeaza sa inceapa in jumatate de ora. In interior ii astepta Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Nici nu a inceput bine sedinta de la Ministerul de Interne, ca Directorul Serviciului Roman de Informatii a dat un avertisment cat se poate de serios.

George Maior a spus ca evenimentele din Franta „ releva o noua dimensiune a amenintarilor teroriste, de natura sa puna in pericol grav securitatea nationala si ordinea public".

Timp de 40 de minute, autoritatile au dezbatut problema amenintarilor teroriste in sedinta comuna a Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta. Sedinta a avut un scop clar: identificarea mijloacelor pe care le are tara noastra pentru a face fata unor atacuri teroriste.

##VIDEO130283##

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Evenimentele din Franta readuc pe tapet legea "Big Brother", chiar daca aceasta a fost declarata neconstitutionala la noi in tara. Autoritatile se gandesc la o varianta care sa oblige magazinele sa inregistreze datele clientului in momentul in care acesta cumpara o cartela preplatita.

Si asta pentru ca in majoritatea atacurilor teroristii se folosesc de telefoane mobile cu cartele preplatite.

Toata lumea vorbeste despre ceea ce se intampla in Franta. Dincolo de diferentele de opinie, toti sunt de acord cu un lucru: vinovatii trebuie sa plateasca.

Ministerul Afacerilor Externe ii sfatuieste pe romanii care vor sa calatoreasca in Franta sau deja se afla acolo sa fie prudenti si sa urmeze instructiunile autoritatilor.

 

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.