Autoritățile ucrainene au descoperit o cameră de tortură pentru copii în Hersonul eliberat

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 14 sep 2023, 08:20

Autoritățile ucrainene au descoperit o cameră de tortură pentru copii în Hersonul eliberat

Sursa: PixaBay

Serviciile de securitate rusești ar fi ținut copiii în "celula copiilor", unde li se dădea puțina apă și aproape deloc mâncare.

Dmitro Lubineţ, avocatul pentru drepturile omului din Ucraina, a declarat că anchetatorii ucraineni au găsit o cameră în orașul Herson ce avea ca scop abuzarea copiilor de către forțele ruse, informează  The Guardian.

Citește și: Rusia: „Nu este pe ordinea de zi” ca bombardamentele din Ucraina să înceteze de Crăciun

Autoritățile ucrainene au descoperit o cameră de tortură pentru copii în Hersonul eliberat

Localnicii au mărturisit că torționarii ruși au supus copiii la abuzuri psihologice. Aceștia le-au spus copiilor că părinții lor i-au abandonat și că nu se vor mai întoarce niciodată acasă.

Dmitro Lubineţ susține că un băiat în vârstă de 14 ani a fost arestat și apoi torturat doar pentru că a făcut o fotografie a echipamentului rusesc stricat.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 294 de război în Ucraina: Un dezertor din Brigada 64 oferă informații despre comportamentul rușilor

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

" Înregistrăm în premieră torturarea unor copii. Am crezut că nu se mai poate ajunge mai jos după Bucea, Irpin, dar chiar am atins un nou prag de jos în Herson”, a declarat ombudsmanul ucrainean.

"The Guardian" a transmis că nu a fost posibil să se verifice aceste afirmații din surse independente, dar corespondenții cotidianului au vizitat o "cameră de tortură" separată din orașul Herson, unde Ucraina susține că zeci de bărbați au fost reținuti, electrocutați, bătuți și unii dintre ei uciși de soldații ruși.

Citește și: „Nu am înnebunit”. Vladimir Putin nu exclude posibilitatea de a folosi arme nucleare, dar spune că știe ce presupune acest lucru

Rușii au ocupat mai multe luni orașul Herson, dar în luna noiembrie s-au retras din această zonă și s-au stabilit pe partea opusă a malului fluviului Nipru, de unde execută bombardamente regulate.

Citește și: Amenințarea unui război nuclear este „în creștere”! Vladimir Putin anunță că armele nucleare sunt văzute ca „un mijloc de protecție” dar și o descurajare pentru inamic

 

Taguri: