Autostrada București-Ploiești, închisă! În ce zone este redirecționat traficul și când se va relua circulația pe A3

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 18 iul 2024, 22:14

Șoferii vor putea folosi alte rute în perioada în care autostrada este închisă

Sursa: Pexels.com

Joi, 18 iulie, circulația pe Autostrada București-Ploiești a fost oprită, iar autoritățile au anunțat că acest lucru va fi valabil și vineri, pe 19 iulie.

Circulația rutieră pe autostrada A3 a fost oprită temporar pentru montarea tablierului metalic la deschiderea ax 10-20 al podului ce traversează autostrada.

În ce zone este redirecționat traficul cât timp se lucrează pe autostrada București-Ploiești

Conform Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, această măsură este necesară pentru a asigura desfășurarea în siguranță a lucrărilor. În perioada 18-19 iulie, traficul rutier pe autostrada București -Ploiești va fi deviat pe rute alternative, specificate pentru județul Prahova, pentru a permite montajul la kilometrul 53+275 metri.

Calea 1 – Sensul de mers București-Ploiești va fi restricționat pe data de 19 iulie 2024, între orele 00:30 și 06:00. Circulația va fi deviată în zona premergătoare nodului rutier de la km 43, pe ruta Gherghița – DJ 100B – DJ 101F – Valea Călugărească – DN 1B – E577 – Ploiești.

Calea 2 – Sensul de mers Ploiești-București este restricționat între 18 iulie 2024, ora 21:00, și 19 iulie 2024, ora 06:00.

Traficul va fi deviat în zona sensului giratoriu din localitatea Tătărani (intersecția A3/DN1-E60), pe ruta DN1-E60.

Citește și: Restricții de circulație în București, în weekend. Ce zone să evite şoferii

În vederea lucrărilor desfășurate pentru montarea tablierului metalic, conform autorităților, șoferii sunt sfătuiți să circule cu atenție sporită, să respecte semnalizarea temporară a lucrărilor și să utilizeze rutele alternative indicate pentru a evita întârzierile și pentru a asigura fluența traficului.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Cum a reușit Geta Sterp să scape de coșuri? „Fetelor, dacă vreți să aveți un ten frumos, aceasta este soluția. Am o stare faină!”

Ce mesaj au transmis cei de la CNAIR, în vederea lucrărilor de pe A3

Aceste măsuri sunt esențiale pentru finalizarea lucrărilor de infrastructură necesare, menite să îmbunătățească siguranța și eficiența traficului pe una dintre cele mai importante autostrăzi din România.

„Precizăm că măsura de închidere a sectoarelor de autostradă va fi instituită pentru a permite executarea lucrărilor de montare a tablierului metalic a podului care va supratraversa autostrada A3 de la km 53+275, construirea acestuia fiind parte a proiectului de execuție a Autostrăzii Ploiești – Buzău, Lot 1 Dumbrava – Mizil, km 0+000 – km 21+000.

Citește și: Inaugurarea autostrazii Bucuresti- Ploiesti, amanata! Lucrarea nu prezinta siguranta VIDEO

Subliniem că varianta de deviere a traficului pe sectorul DN 1 menţionat poate fi utilizată pentru desfăşurarea traficului cu MTMA superior limitei de 7,5 tone exclusiv pentru sensul de deplasare Ploieşti – Bucureşti, în perioada 18.07.2024 (joi) ora 23:00 – 19.07.2024 (vineri) ora 05:00. Precizăm că măsura de închidere a sectoarelor de autostradă va fi instituită pentru a permite executarea lucrărilor de montare a tablierului metalic a podului care va supratraversa autostrada A3 de la km

53+275, construirea acestuia fiind parte a proiectului de execuţie a Autostrăzii Ploieşti – Buzău, Lot 1 Dumbrava – Mizil, km 0+000 – km 21+000”, a precizat CNAIR, într-o postare pe Facebook.