Avalansa de declaratii oficiale, dupa tragedia din Apuseni!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 01:23

Aproape toate demonstreaza ca autoritatile nu sunt in stare sa se puna de acord. Am adunat balbele oficiale si am incercat un mic experiment.

Ce trebuie sa faci ca sa supravietuiesti in tara autoritatilor… balbaite!

IGSU in speta, dar nici politia, nici jandarmii, nu detin tehnica necesara pentru localizarea, de pilda, a unei epave.”Asta spunea ministrul de interne, Radu Stroe, pe atunci inca in functie.

Subalternii lui Stroe au dezmintit declaratia sefului printr-un comunicat oficial. Epava putea fi gasita cu ajutorul celor 5 telefoane existente la pasageri.

Totusi...

„Sistemul poate fi folosit doar in baza autorizarii magistratilor, in instrumentarea cauzelor penale, pentru localizarea terminalelor GSM folosite de principalii suspecti de comiterea unor infractiuni grave.”, arata comunicatul Politiei Romane. Ce invatam noi din asta? Este iarna, drumurile se pot inzapezi usor. Daca plecati la drum, este bine sa luati cu dumneavoastra in masina un infractor periculos. Poate ca asa Politia Romana se va sinchisi sa va localizeze.

Pare gluma? Comunicatul politiei ne face sa ne gandim la o astfel de solutie. Am lamurit problema localizarii prin telefon? Nici vorba. Politia Romana loveste din nou! Toba spune „ Politia nu a fost solicitata pentru a efectua localizarea, pentru ca, din punct de vedere etic, sistemul nu poate fi aplicat pentru situatii de urgenta.”. De ce? Iata continuarea! „Sistemul are o greutate de aproximativ 300 de kg., este montat pe un autoturism care, in momentul producerii tragediei se afla in zona Bucureati-Ilfov.”
Comparati cele doua comunicate. Unul este datat cu 21 ianuarie, celalalt... 23 ianuarie.

In aceste hartii oficiale, se face referire la 2 sisteme diferite. Unde mai pui ca realitatea ii contrazice. In 2007, inainte de achizitionarea acestor sisteme, aceiasi politisti romani identificau un criminal dupa semnalul GSM, cu precizie de cativa metri. Ce lectie invatam de-aici?

Daca aveti de gand sa ramaneti izolat prin nameti, s-o faceti in apropiere de Bucuresti! Nu de alta, dar, sistemul care va poate localiza, este in capitala.

Cel putin, asta aflam de la oficialii Politiei Romane!

In plus, seful demisionar al pompierilor a reusit sa ofere un comentariu plin de umor negru. Poate ca am fi ras, daca in acest accident nu s-ar fi pierdut doua vieti!„ Asa cum iarna nu-i ca vara si la munte nu este ca la campie, sutinea Ion Burlui inainte de a demisiona.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Ion Burlui se numara printre cei care au coordonat operatiunile de cautare din Muntii Apuseni.

Ce sa vezi? La munte e mai complicat, decat la campie. Urmand sfatul fostului sef de la IGSU, incercati sa circulati cu masina doar in zona de campie. Salvatorii vor da de dumneavoastra mult mai usor!

Patru oficiali si-au pierdut fotoliul pana acum din pricina modului in care au gestionat operatiunile de localizare si salvare din muntii Apuseni. Ce reprosuri au avut sa-si faca?

Radu Stroe declara:„ Eu cred ca n-am probleme.

Pot fi mici deficiente. Imi reprosez ca s-a intamplat in timpul mandatului meu!”

Programati din timp neprevazutul. Consultati ce ministru este in functie in acel moment si optati pentru accident aerian, terestru sau naval. Suntem prea ironici?!!

Din pacate, aceasta este lectia saptamanii, desprinsa din cuvintele unor oficiali romani, care ocupau, pana mai ieri, functii foarte importante.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.