Avantajele locuitului la bloc

Author: Silviu Bunea
Actualizat: 26 feb 2018, 15:00

O vila frumoasa, o curte incapatoare si liniste. Asa arata visul multor oameni care isi duc existenta in jungla urbana zi de zi.

Dar, oricat de ciudat ar parea, viata la bloc are avantajele ei. Si poate fi chiar frumoasa, daca va alegeti locuinta cu grija. Va prezentam cateva argumente pentru care ati putea alege un apartament in detrimentul unei case.

1. Financiar

Cel mai mare beneficiu pe care il aduce viata la bloc este aspectul financiar. Cumparat sau inchiriat, un apartament este, fara discutie, mai ieftin . Ori rata, ori chiria. Alte componente financiare, cum ar fi întreţinerea şi utilităţile, sunt, în general, mai mici datorită spaţiului mai mic şi responsabilităţii globale a unui proprietar / proprietar faţă de un chiriaş.

2. Intretinerea

Cum spuneam mai sus, intretinerea unui apartament e mai ieftina. Dar nu vorbim numai de asta la capitolul "intretinere". Cand ninge, nu pierzi o zi dand zapada la lopata. Curatenia unui apartament dureaza mai putin. Nu ai grija insectelor care te napadesc vara ori a soarecilor.

3. Dotari

Spre deosebire de case, complexele de apartamente sunt in general construite cu facilitati specifice, cum ar fi piscine, sali de sport, magazine etc in incinta sau in imediata apropiere. E adevarat, toate acestea se pot regasi si intr-o casa. Dar cu ce costuri? In plus, un constructor va avea grija, atunci cand ridica un complex, sa investeasca si in masurile tipice de siguranta ale apartamentelor.

4. Marimea

Marimea unui apartament este pur si simplu perfecta.  Un student va cauta un loc care sa aiba un dormitor, un living, o baie si, poate, o bucatarie complet utilata daca isi doreste. Acest spatiu nu trebuie sa fie mare si generos, ci doar sa il faca sa se simta in siguranta. Acelasi lucru este valabil pentru toti oamenii. Fie burlaci, o familie completa sau prieteni care impart o locuinta.

5. Comunitatea

Un alt avantaj important al vietii intr-un apartament este conexiunea pe care o realizam cu vecinii. Simtim ca apartinem unei comunitati.

6. Oportunitatile

Pana acum am discutat despre economiile facute din chirie sau rata, ori din intretinere. Am stabilit ca si grijile sunt mai putine. Dar nu am abordat o tema importanta. Un apartament proprietate personala poate produce bani. Daca dintr-un motiv sau altul va mutati, puteti sa il inchiriati. Banii merg ori la banca, pentru a acoperi rata lunara, ori ingroasa bugetul familiei.

7. Amplasare

Unul dintre cele mai bune lucruri despre un complex de apartamente este apropierea de orice ai nevoie. Indiferent de ce aveti nevoie, există un centru comercial in apropiere pentru a va raspunde nevoilor.

8. Bonus

Una din cele mai utile locuinte este apartamentul cu trei camere. Nu trebuie sa ai sau sa iti planifici copii ca sa iti doresti un apartament mai mare. Ofera intimitate si libertate de miscare. Unul din dormitoare poate fi birou, camera de oaspeti, atelier de lucru sau dressing.  Mai vin cu un avantaj. Balcoanele sunt mai mari, ceea ce inseamna spatiu dublu de depozitare. Si foarte, foarte important. Au si doua bai! Este o binecuvantare dimineata cand toata lumea se grabeste sa plece la scoala sau la munca. Aceste avantaje au inceput sa fie apreciate tot mai mult in ultima vreme. Dovada ca cererea de apartamente cu trei camere a crescut considerabil in Bucuresti.

 

Taguri:

Mona Nicolici vine duminica aceasta la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la 23:00, la Kanal D.