Avantajele şi dezavantajele duşurilor walk-in

Author: Oana Iosif

Dacă aveţi în plan să vă amenajaţi baia, atunci poate ar fi o idee foarte bună să luați în considerare duşul walk-in.

Unul dintre trendurile care au prins avânt în ultimii ani este duşul walk-in, Acesta oferă un plus designului băii, oferindu-i acel ton modern, luxos, extrem de căutat în zilele noastre. Haideţi să aflăm împreună ce este mai exact duşul walk-in, la ce se referă acest termen şi care sunt avantajele şi dezavantajele de care trebuie să ţineţi cont atunci când îl alegeţi pentru baia dumneavoastră!

Ce este un duş walk-in? Avantaje şi dezavantaje

Duşul walk-in este acel duş în care se intră direct, fiind montat fix pe pardoseala băii. În general, un duş walk-in dispune de o singură uşă care îl separă de restul spaţiului din baie. Astfel, duşul respectiv se potriveşte de minune atât într-o baie spaţioasă cât şi în una de dimensiuni reduse.

Aparte de aspectul luxuriant pe care îl oferă, un duş walk-in este alegerea perfectă pentru amenajarea băii, deoarece acesta poate fi montat în oricare parte a acesteia. În plus, trebuie menţionat faptul că acestui tip de duş îi lipseşte cada, după cum am menţionat mai sus, fiind completat cu o rigolă de scurgere care colectează apa. Acest lucru oferă şi mai mult spaţiu dar şi o experiență aparte.

Uşile duşurilor walk-in sunt confecţionate din sticlă transparentă de o calitate foarte bună, spaţiul vizual fiind mult mai deschis decât în cazul alegerii unei cabine clasice de duș. Tocmai datorită acestui lucru, cabinele walk-in se combină perfect cu orice piese de mobilier sau cu orice design al băii. De asemenea, sticla calitativă este uşor de curăţat, nu trebuie să petreceţi minute în şir încercând să îndepărtaţi urmele de calcar care se depun.

Dacă am expus avantajele unui astfel de duş, vom căuta şi dezavantajele. Deşi ne-am chinuit să găsim o parte mai puţin plăcută, singura la care ne putem referi este faptul că intimitatea este una redusă, dat fiind că un duş walk-in dispune doar de un panou de sticlă.

Ce accesorii sunt necesare pentru montarea unui duş walk-in?

După cum s-a menţionat anterior, duşul walk-in nu dispune de cădiţă, apa se scurge printr-o rigolă de duș. Accesoriile de bază pentru montarea panourilor unui duş walk-in sunt rigolele de scurgere, care vor fi montate tot pe pardoseală. O rigolă duş va oferi exact susţinerea şi scurgerea necesară. Dat fiind că montarea se face la nivelul solului, atunci înclinarea trebuie să fie una potrivită, pentru ca aceasta să faciliteze scurgerea apei. 

Foarte importantă este şi aerisirea optimă, astfel încât dacă baia nu dispune de o fereastră suficient de mare, atunci un sistem de aerisire este esenţial. 

Duşul walk-in este foarte trendy dar şi confortabil, menit să se potrivească cu orice baie. Din acest motiv, el este considerat una dintre cele mai bune alegeri atunci când se pune problema amenajării interioare ale băilor. Opţiunile de design sunt nenumărate şi având la dispoziție zeci de variante pentru alegerea duşului care să se integreze perfect în baie, pentru a vă crea propria oază de relaxare în casă. 

Puteți vedea o gamă largă de cabine de duș și online, intrând pe Neakaisa, unul dintre magazinele online de referință în domeniu.