Avantajele si dezavantajele unei case langa Bucuresti

Author: Silviu Bunea
Actualizat: 01 mar 2018, 10:12

Daca esti bucurestean, probabil esti unul dintre multi altii care s-au saturat de zgomot, aglomeratie si poluare.

Da, Capitala are avantajele ei, dar dupa cativa ani de locuit aici, vei ajunge sa urasti pur si simplu unele aspecte. De cate ori ai intarziat la lucru din cauza aglomeratiei din trafic? Sau din cauza aglomeratiei de la metrou? In ultimul timp, parca ai inceput sa te gandesti serios sa-ti faci o casa a ta, departe de stres si galagie. Poate te-ai interesat de terenuri in Magurele, Bragadiru sau Voluntari, si ideea de a te muta acolo iti surade din ce in ce mai mult. Iar avantajele parca iti fac cu ochiul.

Spune adio zgomotului

Primul lucru pe care il observa oricine vine pentru prima data in Bucuresti este zgomotul. Claxoane, soferi nervosi sau conversatii auzite in graba, toate sunt ingredientele perfecte pentru cateva nopti nedormite. O zona de la marginea Capitalei vine fara zgomot. O sa uiti de masini si zgomot si vei putea dormi linistit, in sfarsit.

Aer curat, plamani curati

Din pacate, Bucurestiul este situat pe locul 4 in topul celor mai poluate capitale europene. Poate nu se vede la inceput, dar mucegaiul, praful, cenusa si fumul de la masini sau de la tigari isi vor pune amprenta pe sanatatea ta si a familiei tale in timp. Iar aici vorbim de boli precum cancer si boli de inima sau de plamani. Mutatul la marginea Bucurestiului suna tot mai atractiv, nu? Vei respira in fiecare zi aer curat, filtrat prin verdeata care te inconjoara. Iar partea cea mai buna e ca si speranta ta de viata va creste semnificativ.

Incheie contractul de inchiriere

Stim cu totii cat de stresant e sa iti cauti si sa iti gasesti chirie intr-o zona buna. Cati dintre noi nu ne-am confruntat cu proprietari dificili, preturi umflate artificial si vecini de cosmar? Cand ai casa ta, poti sa uiti de toate astea. Propriul teren si propria locuinta vin cu niste avantaje uriase. Uiti de stresul chiriei lunare, de agentiile imobiliare fantoma si de vecinii care au facut un hobby din a renova sambata dimineata. In plus, cand va veni vremea, copiii tai nu vor fi nevoiti sa treaca prin stresul chiriilor.

Cu toate astea, locuitul la marginea Bucurestiului vine si cu cateva dezavantaje. Sunt infime cand le compari cu partile bune, insa e bine sa stii toate aspectele inainte sa iei o decizie atat de importanta.

Distanta si timpul

Daca lucrezi in centrul Capitalei, asta va deveni rapid o problema. Cele 30 de minute petrecute in trafic in fiecare zi se vor transforma in ore si stim cu totii cat de stresant e sa conduci. In plus, va trebui sa te trezesti cu o ora sau chiar doua mai devreme pentru a ajunge la job. Asta inseamna cateva ore bune de somn pierdute in fiecare noapte.

Educatia inainte de toate

Daca alegi sa iti inscrii copiii la o scoala din Bucuresti, vei mai pierde cateva ore in trafic. Puiul tau trebuie sa ajunga la timp la scoala, nu? In schimb, daca alegi sa nu faci asta, afla ca nu vei avea prea multe optiuni. De regula, aceste zone vin cu o singura scoala generala si o gradinita, insa cand va veni timpul pentru un liceu, tot Bucurestiul ramane singura solutie.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.