Avantajele unei cutii izoterme si cum sa o alegi pe cea mai rezistenta

Author: Oana Iosif

Cutiile au devenit o prezență constantă în viața noastră, care ar fi poate ceva mai dificilă dacă ele nu ar exista. Utilitatea lor este una care nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare, iar faptul că reprezintă cea mai bună soluție pentru a păstra sau depozite acolo produse alimentare și nu numai este cel mai mare avantaj al acestora. Cu atât mai mult își dovedesc eficiența și când vine vorba despre transportul produselor sau obiectelor în locații diferite.

Cutiile izoterme, perfecte pentru transportul produselor alimentare

Atunci când vine vorba despre transportul produselor alimentare, acesta trebuie efectuat avându-se în vedere respectarea multor reguli igienico-sanitare și nu numai. Prin urmare, o cutie izoterma este cea care răspunde cel mai bine acestor cerințe. În caz contrar, urmările nu sunt dintre cele mai bune, din cam toate punctele de vedere.

Contează sau nu prețul?

Pentru cei care lucrează în industria alimentară, cutiile izoterme sunt pur și simplu perfecte. Este și normal ca înainte să treacă la achiziționarea lor să se intereseze și de prețul lor, deoarece până la urmă, este vorba și despre profit. Înainte de a discuta despre criteriile după care să se facă alegerea acestor spații de depozitare, trebuie să fii mult mai conștient de avantajele lor. Rândurile următoare ți le vor prezenta, pe scurt, așa că ai tot interesul să le citești cu atenție.

Protejarea foarte bună a produselor din interiorul lor

Fiind vorba despre industria alimentară, este de la sine înțeles că vorbim despre produse destinate consumului uman. Prin urmare, acestea trebuie să fie foarte proaspete și să arate foarte bine atunci când oferite la vânzare pentru cumpărători. În condițiile în care aceste produse sunt trimise, de multe ori, în zone îndepărtate, drumul este destul de lung, este nevoie de o cutie în care acestea să se păstreze bine, și nici aspectul lor să nu aibă de suferit. Cutiile izoterme sunt cele care se achită mai mult decât bine de această sarcină, protejând excelent produsele aflate în interiorul lor, atât pe perioada transportului, dar și pe perioada când stau în depozit.

Protecție termică

Protejarea produselor din interiorul cutiilor nu se referă doar la faptul că acestea sunt ferite de factorii externi care le pot afecta integritatea, ci și la acea protecție termică. Din nou, cu riscul de a ne repeta, sublinem încă o dată că în interiorul lor sunt transportate și depozitate produse perisabile, cu un termen de valabilitate scăzut, și care se pot altera din cauza fluctuațiilor de temperatură. Timp de până la 24 de ore în interiorul cutiei se va asigura temperatura recomandată pentru transportul produselor respective, ceea ce este pur și simplu perfect. Grație lor, proprietățile nutritive ale acestor produse, gustul și aspectul lor nu sunt afectate, ceea ce contează enorm.

In ceea ce priveste aceste cutii izoterme, este foarte important sa aveti la cunostinta faptul ca au o multime de avantaje foarte importante de oferit. In primul rand, este necesar sa stiti ca acestea va protejeaza foarte bine produsele pe care le depozitati sau transportati in interiorul acestora.

Aceste cutii termoizolante ofera in primul rand o foarte buna protectie impotriva schimbarilor termice, adica impotriva temperaturilor care pot fi mai scazute sau mai ridicate. Cu siguranta, atunci cand calatoriti, o astfel de cutie izotermica este deosebit de utila, dat fiind faptul ca timp de pana la 24 de ore va poate asigura temperatura recomandata pentru alimentele pe care le tineti in ea.

Perfecte pentru transportul băuturilor alcoolice

Băuturile alcoolice se numără printre acele produse care au foarte mult de suferit din cauza condițiilor de transport necorespunzătoare. Și de această data cutiile izoterme sunt la datorie, în sensul că le protejează împotriva factorilor externi, precum și a schimbărilor bruște de temperatură care pot altera gustul lor, dar și aroma.

Ciocolată? Mmm, da!

Cine nu iubește ciocolata, bomboanele de ciocolată, pralinele și multe altele? Din păcate, fără ajutorul oferit de cutiile izoterme, cel mai probabil nu ne-am putea satisface dorința de ”ceva bun”, pentru că aceste produse ar fi imposibil de mâncat. Cel puțin pe perioada verii, când știm cu toții că temperaturile de afară topesc uneori și asfaltul, nu doar niște simple minuni dulci, delicioase și pline de savoare.

Criteriile de alegere ale cutiilor izoterme

Dacă am lămurit cum stau lucrurile în ceea ce privește avantajele cutiilor izoterme, se cuvine să acordăm importanța cuvenită și criteriilor după care se face alegerea lor.

Numele producătorului

În mod surprinzător, nu prețul este principalul criteriu după care să le alegi, ci numele producătorului. Dacă vrei cu adevărat produse de calitate, numele unui producător cu experiență în domeniu, recunoscut în întreaga lume ar trebui să fie de ajuns pentru a avea certitudinea unor cutii perfecte, din toate punctele de vedere.

Dimensiuni

Pe piață există foarte multe cutii izoterme, de diferite dimensiuni. Prin urmare, le vei alege pe cele ale căror dimensiuni se potrivesc cel mai bine produselor pe care vrei să le transporți sau să le depozitezi.

Ergonomie

Pentru a proteja bine produsele din interiorul ei, o cutie izotermă trebuie să fie ergonomică, dar și ușor de transportat și depozitat.

De toate aceste criterii depinde și prețul unei cutii izoterme, și este destul de probabil ca acelea care sunt de o calitate excelentă să fie și ceva mai scumpe. Există și cutii mai ieftine, dar din păcate, în cazul multora dintre ele, nici calitatea nu este cea pe care ți-o dorești. Și, ținând cont de riscurile la care te supui atunci când nu respecți ”la sânge” normele igienico-sanitare și nu numai aflate în vigoare în domeniu, chiar nu se merită să cumperi așa ceva!

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.