Avantajele unui aparat de aer conditionat multispliter Mitsubishi

Author: Oana Iosif

Deși frigul de afară nu te duce deloc cu gândul la zilele caniculare din perioada verii, este cea mai bună perioadă să începi să cauți aparatul de aer condiționat pe care să ți-l montezi în locuință, pentru a face față perioadei toride a sezonului estival. Din fericire, nu te poți plânge că nu ai o ofertă generoasă. Dimpotrivă, piața aparatelor de aer condiționat este în continuă dezvoltare. Totuși, pentru ca tu să faci cea mai bună alegere, avem pentru tine câteva recomandări despre cum să alegi cel mai bun echipament potrivit nevoilor tale și ale familiei.

Un sistem de climatizare multisplit, alegerea perfectă

Atunci când vine vorba despre răcorirea propriei locuințe, specialiștii sunt de părere că un aparat de aer conditionat multispliter Mitsubishi sau chiar Daikin este una dintre cele mai bune alegeri, pentru că ai parte de numeroase avantaje.

Puncte forte

Atunci când vrei să oferi acea răcorire în mai multe camere din locuință, aparatul de aer condiționat multisplit este echipamentul de care ai nevoie. De aceea, pentru cei care locuiesc la casă, este aparatul ideal pentru că poți avea mai multe unități AC în diferite camere, legate la doar o singură unitate exterioară. Un alt avantaj al acestor sistem de climatizare este faptul că nu consumă multă energie, așa că factura la curent nu va fi una care să îți provoace o mică sincopă cardiacă.

Criterii de alegere a unui aparat de aer conditionat

La simplă vizită în magazinele de profil, fie ele reale sau în mediul virtual, ești puțin copleșit, pentru că ai parte de ofertă generoasă, ceea ce face alegerea destul de grea. De aceea, avem unele criterii de care ar fi bine să ții cont, dacă vrei un produs de bună calitate, și mai ales, să nu cheltuiești sume exorbitante pentru el.

Capacitate de răcire

De fapt, acesta este un criteriu de care să ții cont indiferent de tipul de aparat de aer condiționat spre care îți îndrepți atenția. Acesta este cel notat cu BTU, și după cum probabil ți-ai dat seama, cu cât este nevoie de o suprafață mai mare de răcit, vei alege un echipament cu un indice BTU mai mare. Pentru că avem de a face cu un sistem de climatizare de tip multisplit, recomandarea specialiștilor ar fi să îți îndrepți atenția către o valoare cumulată care află cât mai aproape de 25.000.

Eficiență energetică

Nu este nevoie să amintim că un aparat de aer condiționat funcționează pe bază de curent electric, așa că da, vei plăcut ceva mai mult la facture lunară la electricitate. Dacă nu vrei să ai parte de sume mari, alege un sistem cu un consum cât mai mic, și totul este în regulă.

Clasă energetică

De fapt, dacă stai și analizezi bine, un aparat de aer condiționat de acest tip este chiar economic. Explicația este simplă: fiecare unitate poate fi pornită sau oprită, independent de celelalte. Acest lucru înseamnă că nu vei consuma prea mult. De asemenea, îndreaptă-ți atenția către clasa energetică, una care ar trebui să nu fie mai mică de A. Un produs puțin mai scump este cel din clasa energetică A+++, dar care plusează prin faptul că are un consum redus de energie și are o durată mai mare de viață. Prin urmare, investiția inițială se va amortize destul de repede în timp.

Cu sau fără termostat?

Cu ajutorul acestui accesoriu, poți seta temperatura la care vrei să ajungi, iar în momentul în care acest prag a fost atins, se produce închiderea automată a aparatului. În acest fel nu se vor mai consuma inutil resurse, iar avantajul este lesne de intuit. Dacă aparatul pe care intenționezi să îl cumperi nu are în dotare un termostat, poți discuta cu personalul de specialitate pentru a vedea dacă este posibil să îi atașezi unul.

Nivelul de zgomot

Da, chiar toate aparatele de aer condiționat produc zgomot. Cu toate acestea, nu avem de a face cu unul deranjant, iar cu timpul ajungi chiar să îl ignori. Dacă însă ești ceva mai sensibil, poți să cumperi un astfel de sistem de climatizare silențios, și atunci problema este ca și rezolvată. Pragul de 35 dB nu trebuie atins, și este posibil ca ”tăcerea” pe care ți-o dorești să însemne un aparat mai scump.

Apelează la profesioniști pentru instalare

Chiar dacă în principiu, instalarea unui aparat de aer condiționat nu este foarte complicată, în cazul celor multisplit recomandarea noastră este să lași această operațiune în sarcina specialiștilor. Echipamentele sunt foarte sensibile și riști ca în cazul în care apelezi la un meseriaș mai puțin priceput, să te confrunți cu stricarea multor piese. Da, este adevărat, va costa ceva mai mult, dar nu este vorba numai despre instalarea aparatului, ci de oferirea și de consultanță de specialitate.

Întreținerea corectă

Pentru a te bucura cât mai mult de investiția făcută, este nevoie ca întreținerea echipamentului să fie făcută ”ca la carte”. Curățarea filtrelor este una dintre operațiunile care, dacă este realizată în mod corect și în mod regulat, cresc durata de viață a aparatului. Dacă simți că nu te descurci singuri, poți apela la profesioniști, pentru că nu este o operațiune pe care să ”uiți” să o faci.

Designul aparatului

Poate că nu este un criteriu chiar atât de important, cel puțin la prima vedere, dar în realitate lucrurile stau puțin altfel. Aparatul va schimba total aspectul încăperii în care este montat, așa că trebuie să te gândești foarte bine care este cel care se potrivește cel mai bine. Din fericire, există o ofertă mai mult decât generoasă, și care cuprinde culori diferite, finisaj aparte, ca să nu mai amintim de dimensiune și formă.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.