Avem MOTIVE sa ne ingrijoram? Autoritatile romane se pregatesc de APARITIA unor cazuri de Ebola in tara noastra

Autor: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 27 mar 2017, 19:40

Autoritatile romane se pregatesc de ce e mai rau: aparitia unor cazuri de Ebola in tara noastra.

Medicii au fost instruiti si au primit deja costume de protectie. S-a stabilit deja unde vor fi izolati bolnavii suspecti de infectie cu acest virus mortal. Cat de mare este pericolul, va spunem acum! Institutul Matei Bals este cel care va prelua si izola pacientii suspecti de infectie cu virusul Ebola. Medicii nostri sunt pregatiti pentru orice scenariu. Daca pacientul suspect de infectie cu virusul ucigasvine la spital pe picioarele lui este preluat imediat.

In cazul in care primele investigatii nu confirma alerta, pacientul urmeaza circuitul firesc al spitalului. Daca bolnavului i se pune suspiciunea de infectie intr-o alta unitate medicala, acesta este preluat de un echipaj SMURD si transportat intr-o capsula speciala in salonul destinat acestor cazuri.

Aceasta este sectia in care nimeni nu intra neechipat. Medicii si asistentele au fost deja instruiti cum sa le foloseasca. „ Ai facut o greseala fatala! ”, spune unul dintre medici.

Ti-ai scos ochelarii inainte sa-ti scoti manusile. Aceste manusi, in principiu, vor fi cele mai contaminate ”.

##VIDEO124395##

O greseala similara pare sa fi facut si asistenta de la spitalul din Madrid, care a contractat virusul Ebola si pe care colegii se lupta sa o tina in viata. Intre timp, autoritatile sanitare americane au confirmat primul caz de Ebola contractat pe teritoriul Statelor Unite.

Este vorba de o ingrijitoare de la un spital din Texas.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Pe aeroporturile din intreaga lume, calatorii sunt chestionati, iar oamenilor li se explica ce trebuie sa faca in cazul in care cred ca s-au imbolnavit. Febra, dureri de cap, dureri musculare, varsaturi, sunt doar cateva dintre simptomele infectiei cu virusul Ebola care pot fi confundate cu cele ale gripei.

Suspiciunea se ridica, insa, numai in cazul anumitor persoane.

Boala are o perioada de incubatie intre 2 si 21 de zile, iar pacientul devine contagios numai in momentul in care face febra. Autoritatile sunt, insa, pregatite, iar in curand vor amenaja si un spital militar de campanie. Declansata in Guineea in decembrie anul trecut, epidemia s-a soldat deja cu peste 4.000 de morti in sapte tari, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii.