Avem vaccin gripal! Ministerul Sanatatii a inceput distribuirea. Cine poate sa primeasca una dintre cele 500.000 de doze

Autor: Luiza Stama
Actualizat: 01 feb 2021, 18:40
500.000 de doze se distribuie la medicii de familie

Ministerul Sanatatii anunta ca a inceput distribuirea gratuita a celor 500.000 de doze de vaccin gripal, catre directiile de sanatate publica din tara. Cine va primi vaccinul?

Ministerul Sanatatii va livra vaccinurile catre directiile de sanatate publica, iar medicii de familie vor administra dozele persoanelor celor mai vulnerabile.

500.000 de vaccinuri au pornit catre medicii de familie

Cele 500.000 de vaccinuri gripale sunt livrate incepand de luni, urmand ca si alte cantitati sa fie livrate in luna noiembrie.

3 milioane de doze de vaccin au fost achizitionate de Ministerul Sanatatii pentru sezonul 2020-2021, dublu fata de anul trecut.

Se doreste imunizarea unui numar cat mai mare de persoane cu risc de imbolnavire.

Din 14 septembrie si pana in prezent, 146.000 de persoane s-au vaccinat in campania de vaccinare lansata in scopul protejarii persoanelor vulnerabile. Alte 1.100.000 de doze vor fi livrate la inceputul lunii noiembrie, potrivit Ministerului Sanatatii, anunta Mediafax.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Veste buna in lupta cu coronavirusul! Cand va fi disponibil vaccinul

Cine poate sa primesca vaccinul

Persoanele care au prioritate la vaccinarea gratuita sunt adultii cu varsta de peste 65 de ani, cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii, batrani institutionalizati, personal medical si gravidele.

Citeste si: Cine sunt primii români care vor fi vaccinați împotriva COVID-19? Nelu Tătaru a anunțat când ajunge vaccinul în România

Citeste si: Ce spun specialistii despre vaccinul anti-COVID creat de Rusia? Declaratiile neasteptate ale doctorului Fauci!