Avem zimbri in padure! 11 exemplare s-au adaptat perfect conditiilor de libertate

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 18:57

Daca v-ati propus sa faceti o drumetie prin padurile din judetul Neamt, aflati ca, mai nou, pe langa vulpi sau caprioare, va puteti intalni si cu zimbri.

Cele 11 exemplare salvate de la disparitie au reusit sa iasa din iarna fara probleme si s-au adaptat conditiilor de libertate.

Cine pleaca in drumetii prin padurile din zona Targu-Neamt, trebuie sa stie ca este posibil sa dea nas in nas cu zimbrii. 11 exemplare au fost lasate libere de angajatii de la Directia Silvica in speranta de a repopula padurile cu aceste animale aflate pe cale de disparitie.



Pe cat par de fiorosi, pe atat sunt de prietenosi. Localnicii s-au obisnuit cu ei si stiu ca nu le fac niciun rau. Silvicultorii sunt mandrii de zimbrii pe care, acum, ii urmaresc de la distanta.

"Aceasta initiativa a fost un succes, animalele s-au adaptat la conditiile locale- dupa o a doua iarna in libertate animalele au fost hranite cu foarte putina hrana suplimentara".

Pentru ca zimbrii eliberati din captivitate s-au adaptat foarte bine in padurile din judetul Neamt, peste o luna vor fi aduse alte patru exemplare din Marea Britanie.
Animalele vor sta cateva saptamani in semi-libertate ca sa poata fi invatate sa isi procure singure hrana, apoi vor fi lasate libere prin padure.

"Daca totul va fi ok, transportul va ajunge pe 15 aprilie- va coincide din punct de vedere fenologic cu declansarea vegetatie in zona", ne detaliaza inginerul silvic, Dan Catanoiu. In momentul de fata, in Romania, doar in padurile din judetul Neamt se gasesc zimbri liberi.

##VIDEO106092##

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 

Taguri: