Averea fabuloasă pe care a strâns-o Ilie Năstase. Fostul tenisman a ajuns, la 74 de ani, la o sumă impresionantă

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 18 iul 2022, 20:20
Ilie Năstase a câtigat 83 de titluri ATP în carieră, dintre care două de Grand Slam, la US Open, în anul 1972 și la Roland Garros, în anul 1973. De patru ori a jucat finalele de Grand Slam: la Roland Garros, la Wimbledon, de două ori, și la US Open.

Ilie Năstase, fostul mare jucător de tenis, a reușit până la vârsta de 74 de ani să strângă o avere fabuloasă.

De-a lungul carierei sale de sportiv, Ilie Năstase a câștigat suficienți bani, dar a strâns și din afacerile pe care le-a făcut până la această vârstă.

Averea fabuloasă a lui Ilie Năstase

Atunci când a intrat în politică, Ilie Năstase a fost nevoit să își depună declarația de avere. Prin urmare, fostul jucător de tenis profesionist este posesorul unui teren de 1.000

de metri pătrați în Moeciu de Jos. De asemenea, acesta mai are o casă în București și una de vacanță în Mamaia, ceasuri în valoare de 150.000 de euro, bijuterii de 100.000 de euro și tablouri de 50.000 de euro, potrivit mediafax.

Potrivit declarației de avere, Ilie Năstase este proprietarul unui BMW Z3, unui Mini Cooper, unui BMW X6 și unei motociclete. În bancă are un cont curent de 613.000

de lei (129.000 de euro), plus unul de 35.000 de euro și altul de 187.000 de dolari. Năstase a trecut în declaraţie şi un automobil BMW Seria 7, primit în folosinţă de la BMW Automobile Bavaria. 

Pe de altă parte, el a împrumutat Fundaţia Academia pentru Tenis Ilie Năstase, al cărei preşedinte al Consiliului de Administraţie este, cu 50.000 de lei.

Fostul mare jucător de tenis are un credit la BRD de 1.700.000

de dolari, contractat în 2007 şi scadent în 2017. Tot în acest context, Ilie Năstase are și o datorie față de fosta sa soție, Amalia Năstase, în valoare de 2,2 milioane de euro.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Din funcţia de director general la Europe Developement International – R SA, senatorul a menţionat că a obținut 10.800 de lei  şi 4.800 de lei, obţinuţi ca director general la Radio XXI. Ilie Năstase a declarat două contracte de imagine, cu BRD Groupe Societe Generale şi Adidas International Marketing BV, precizând, la ambele, că "suma este confidenţială".

În declaraţia de interese, Năstase a precizat că deţine toate acţiunile companiei la Salentijn BV, în valoare de 3.500.000

euro şi 25% din părţile sociale ale companiei Reims Beverages SRL, capitalul social declarat fiind de 200 lei.

Ilie Năstase a declarat că este preşedinte, fără beneficii, al fundaţiilor Ilie Năstase şi Academia pentru Tenis Ilie Năstase.

Ilie Nastase va raspunde in aceasta seara celor mai arzatoare intrebari ale lui Denise Rifai! Nu ratati o editie de exceptie, de la 23:00, pe Kanal D!

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.