Avertisement de călătorie pentru românii care călătoresc în Grecia! Mai multe zboruri vor fi supendate

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 15 mar 2023, 13:35

Ce zboruri vor fi oprite joi de greva națională, cauzată de tragedia feroviară din Grecia

Sursa: Twitter flightradar24/kostaskingston - colaj Kanal D

Zborurile spre și dinspre Grecia vor fi suspendate pe 16 martie din cauza unei greve naționale, cauzată de tragedia feroviară din țară, care a avut loc la finalul lunii februarie.

Controlorii de trafic aerian şi angajaţii din sectorul aviaţiei civile vor participa la protestul pornit de cele mai mari sindicate din Grecia, astfel că zborurile spre și dinspre țară vor fi oprite timp de 12 ore, de la 12:00 până la 00:00.

Zborurile care vor fi oprite de greva națională din Grecia

Mâine, între orele 12:00- 00:00, va avea loc o grevă națională în Grecia, generată de tragedia feroviară care a avut loc la finalul lunii trecute. Excepție de la oprire fac zborurile de survolare, căutare și de salvare.

Citește și: Tragedie evitată la secundă! Un tren care transporta mai multe autoturisme a deraiat de pe șine. S-a activat planul roșu de intervenție

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Așadar, în cele 40 de aeroporturi din Grecia vor fi oprite sute de zboruri. Nici rutele maritime nu vor putea fi folosite, deoarece toate navele, cu excepția celor implicate în operațiuni de salvare ale oamenilor, vor rămâne la chei pe toată perioada grevei naționale.

Cine este românul care a dispărut în tragedia feroviară din Grecia

În urma tragediei feroviare din Grecia, în care 57 de persoane au decedat, un român este de negăsit, iar familia lui se teme că l-ar putea identifica, într-un final, pe lista persoanelor decedate.

Citește și: Momentul în care cele două trenuri din Grecia s-au ciocnit a fost surprins video. Bilanțul tragediei a crescut la 46 de morți, dar încă există persoane dispărute

Românul care a dispărut în urma tragediei feroviare din Grecia a mers în Atena pentru a-și susține examenul de condus. Avea bilet de întoarcere la Salonic, chiar în trenul morții. De la incident, familia nu mai știe nimic de el, astfel că au postat un mesaj pe Facebook, în speranța că cineva le va spune ceva despre copilul lor. 

„L-a văzut cineva pe acest copil, după accidentul de tren? Vă rog din tot sufletul meu, dacă știți ceva sau l-aţi văzut, să-mi scrieți”, este mesajul postat pe Facebook, de către familia tânărului român dispărut.