Avertisment dat de Traian Basescu: ce se va intampla daca Romania renunta la restrictii din 15 mai

Autor: B.M.
Fostul presedinte Traian Basesc

Fostul presedinte Traian Basescu trage un semnal de alarma referitor la termenul de 15 mai pentru renuntarea restrictiilor.

Oficialul considera ca termenul de relaxare este prea devreme si propune prelungirea pentru inca o luna a restrictiilor, pana in data de 15 iunie. Traian Basescu este de parere ca s-au facut mult prea putine teste in Romania si ca, daca relaxarea va veni prea devreme, al doilea varf al pandemiei in Romania va fi foarte puternic.

Citeste si: Noi reguli începând din data de 15 mai! Ce trebuie sa stie toti romanii!

Citeste si: Ce va ramane interzis dupa data de 15 mai: unde nu vor putea merge romanii. Anuntul lui Marcel Vela: va fi posibila deplasarea la mare sau la munte?

Ce masuri propune fostul presedinte Traian Basescu

Pentru a nu bloca economia, Traian Basescu propune reluarea activitatilor in spatii inchise numai dupa ce unitatile economice vor primi un aviz de la Directiile Sanitare.

De asemenea, Traian Basescu sustine ca scolile sa nu fie deschise mai devreme de 15 iunie.

Citeste si: Secretul din țara în care nimeni nu a murit de coronavirus

Iata mesajul transmis de fostul presedinte:

"Dragi decidenţi,

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Vă pregătiţi să faceţi o mare eroare! 15 Mai este prea devreme să relaxaţi măsurile de izolare pentru că s-au făcut prea puţine teste. De aceea habar nu aveţi despre imaginea reală a infecţiei în structura populaţiei. Vă reamintesc recomandarea OMS: „testaţi, testaţi, testaţi”, iar voi nu aţi făcut-o din motive greu de explicat.

"Dacă în aceste condiţii veţi diminua restricţiile şi izolarea pe 15 Mai, valul doi al pandemiei ar putea fi foarte puternic.

Amânaţi pentru 15 Iunie ridicarea restricţiilor şi implicit a stării de urgenţă. Eventual modelaţi unele măsuri prin următorul decret( Ex: măriţi la 3 ore timpul pensionarilor şi mutaţi intervalul mai devreme- este deja foarte cald la orele amiezii).

"Lăsaţi timpul necesar pentru ca asimtomaticii să-şi consume singuri boala. Creşteţi masiv numărul de testări zilnice pentru a le da o şansă celor netestaţi, dintre care unii mor sufocaţi în casele lor, fără nici un fel de asistenţă medicală.

"Dispuneţi reluarea activităţilor economice, dar cu respectarea normelor de siguranţă sanitară. În acest sens Direcţiile Sanitare vor da un aviz pentru orice activitate economică ce urmează a se relua/desfăşura în spaţiu închis.

"Nu este necesar aviz DSP pentru activităţile economice în aer liber, pe şantiere de construcţii. Nu redeschideţi şcolile până pe 15 Iunie. Nu reluaţi zborurile dinspre şi către destinaţii care au fost focare ale infecţiei cu SARS-COV-2.

"Întăriţi măsurile de carantină. Şi încă odată, măriţi numărul de testări la 10 – 15 mii pe zi", a scris fostul presedinte pe Facebook.