Avertisment de la ANM! Cod portocaliu de ploi în cinci județe. Alte 25 de județe sunt sub amenințarea codului galben

Author: Lavinia Medrea

Avertisment de la ANM! Cod portocaliu de ploi în cinci județe. Alte 25 de județe sunt sub amenințarea codului galben

Sursa: PixaBay

Astăzi, meteorologii ANM au emis avertizări de cod portocaliu în cinci județe ale României și de cod galben în alte 25 de județe.

Conform informațiilor transmise de Administrația Națională de Meteorologie, ambele avertizări transmise rămân valabile până mâine, la ora 06:00.

Avertizări de cod galben și cod portocaliu de ploi în România. Care sunt județele vizate de furtuni

Codul portocaliu vizează județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași și Bacău. ANM avertizează că vor fi ploi abundente și se vor strânge cantități de apă de 40-70 l/mp.

De asemenea, județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bihor, Arad, Cluj, Alba, Hunedoara, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Sibiu, Brașov, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Ialomița și Călărași sunt sub avertizarea codului galben, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Prognoza meteo ANM vineri, 29 aprilie 2022. Vreme rece în toată țara. Meteorologii anunță temperaturi minime negative

În aceste județe vor fi ploi cu caracter torențial, local însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

Cantitățile adunate de apă vor depăși 20-30 l/mp și izolat 40 l/mp. Avertizarea rămâne, de asemenea, valabilă până mâine, la ora 06:00.

Cum va fi vremea pe 1 Mai 2022

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Persoanele care aleg să plece la mare pe data de 1 Mai se vor bucura de o vreme bună, cu temperaturi de 15 grade Celsius.

În acest caz, dacă ți-ai făcut planuri să pleci la mare, dar te îngrijorai că ar putea să fie răcoare, stai fără griji, temperaturile vor fi ridicate, iar vremea pe litoral va fi plăcută.

Nu același lucru se poate spune și despre cei care au ales să plece la munte pe 1 Mai. Dacă la mare vremea va fi plăcută și frumoasă, ei bine, la munte, vremea va fi ploioasă și schimbătoare.

Cu toate astea, va ieși și soarele, timid. Va fi în general frig, iar la Sinaia și Predeal temperaturile nu vor depăși 8- 10 grade Celsius.

Citeste si: Prognoza meteo ANM joi, 28 aprilie 2022. Cod galben de ploi, vijelii și grindină în aproape toată țara. Doar două județe nu sunt sub avertizare meteo de vreme rea

În Capitală, de 1 Mai, vremea va fi plăcută, chiar dacă soarele nu va rămâne prea mult timp pe cer, iar temperaturile maxime vor ajunge la 20 de grade Clesius.

Cerul va fi înnorat pe tot parcursul zilei, dar nu există șanse prea mari să plouă. 

Așadar, având în vedere prognoza meteo, va fi o zi perfectă pentru o plimbare în parc cu familia, cu bicicleta, sau pentru activități la iarbă verde.