Avertisment din partea specialiștilor: "Se schimbă profilul pacienților COVID." Ce categorie de vârstă este afectată?

Autor: B.H.
Actualizat: 28 ian 2021, 22:45

Avertisment din partea specialiștilor. Nu doar bătrânii sunt afectați de coronavirus, ci și o altă categorie de vârstă. Cum s-a schimbat profilul pacienților?

Avertisment din partea specialiștilor.  Dacă până acum noul coronavirus făcea victime în special în rândul persoanelor în vârstă sau printre cei care sufereau și de alte afecțiuni, acum, specialiștii trag un semnal de alarmă. Cum s-a schimbat profilul pacienților COVID?

Citeste si: Urmeaza controale la sange si amenzi usturatoare! Orban: "Sunt deja cateva cluburi care parca se cer singure"

Avertisment din partea specialiștilor: "Se schimbă profilul pacienților COVID." Ce categorie de vârstă este afectată?

Specialiștii în sănătate atrag atenția că, în ultima perioadă, profilul pacienților diagnosticați cu coronavirus a suferit modificări substanțiale. Astfel, o nouă categorie de vârstă este afectată de temutul virus. Este vorba despre pacienții tineri. Medicul pneumolog Beatrice Mahler, de la Institutul Marius Nasta, a precizat că dacă până acum erau internate în special persoane în vârstă, multe dintre ele aduse din căminele de bătrâni, acum, vârsta bolnavilor a scăzut destul de mult și se așteaptă ca numărul pacienților tineri să crească în

perioada următoare.

"Acum, cazurile vin dintr-o altă zonă, o zonă de pacienți mult mai tineri. Nu înseamnă că cei mai în vârstă nu sunt internați, dar cred că vom asista la o schimbare a profilului pacienților în următoarea perioadă, oarecum de așteptat, pentru că măsurile de relaxare și ceea ce se întâmplă în stradă în acest moment se va regăsi peste două săptămâni în spitale. Acest virus are nevoie de o perioadă de timp în care să se manifeste și să ducă la creșterea numărului de cazuri.

Din păcate, la ce am văzut la televizor în ultimele zile, lucrurile probabil că vor merge în această direcție", a spus medicul Beatrice Mahler, potrivit hotnews.ro .

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Semnal de alarma pentru romani: "Ii vom avea pe cei dragi pe coridoarele spitalelor, fara pat, fara ventilator"

Coronavirus România, 10 iulie. Câte cazuri noi au fost raportate astăzi?

Coronavirus România, 10 iulie. Ieri a fost înregistrat un nou bilanț îngrijorător, iar astăzi, autoritățile au anunțat noile cifre. Câte cazuri noi sunt?

Coronavirus România, 10 iulie. Numărul

cazurilor noi de coronavirus este în creștere în România, iar autoritățile au anunțat că dacă trendul crescător se va menține în următoarea perioadă, există posibilitatea reintroducerii restricțiilor.

Autoritățile au anunțat cel mai recent bilanț al coronavirusului. Astfel, până în prezent, 31.381 de persoane au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus. Dintre acestea, 22.812 au fost externate din spital, 1.683 fiind asimptomatice și exernate după 10 zile.

Citește continuarea aici.

Citeste si: Vicepremierul României: Am doi verișori care au murit de COVID-19. Erau tineri