Avertisment pentru părinți! Un nou virus umblă printre copii. Care sunt principalele simptome la care trebuie să fim atenți

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 13 nov 2023, 03:55

Care sunt principalele simptome la care trebuie să fim atenți

Sursa: PixaBay

Medicii au făcut un avertisment important pentru părinți! Un nou virus, numit adenovirus, se răspândește printre cei mici cu viteză foarte mare.

Un nou virus, intitulat adenovirus, se răspândește cu rapiditate printre copii. Iată care sunt principalele simptome la care trebuie să fim atenți!

Principalele simptome la care trebuie să fim atenți

Simptomele adenovirusului seamănă, de cele mai multe ori, cu cele ale unei infecții respiratorii. Copiii pot avea febră, vărsături, tuse și ochi roșii, afirmă medicii.

Dacă febra, diareea sau vărsăturile nu trec la câteva zile după ce i s-a oferit tratament celui mic, copilul trebuie dus la spital. Este recomandat ca înainte de spital, minorul să fie dus la un medic pediatru sau un medic de familie.

Citește și: Copilărie în sărăcie! O mamă crește singură trei copii, într-o casă veche de pământ ce stă să cadă! „Căsuța asta are o sută de ani! Acoperișul a început sa cadă!” Iată povestea cutremurătoare a Luminiței, o femeie sărmană din Constanța!

Adenovirusul este adesea cultivat din faringe și scaunul copiilor asimptomatici, iar majoritatea adulților au titruri măsurabile de anticorpi anti-adenovirus, ceea ce implică o infecție prealabilă. Adenovirusul a fost asociat atât cu boli sporadice, cât și epidemice.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Diareea acută infantilă se manifestă clinic prin scaune apoase, însoțite de febră și vărsături, cu o durată medie de 8-12 zile.

Detecția directă a antigenului Adenovirus în scaun în faza acută a bolii diareice, cu ajutorul anticorpilor specifici legați de faza solidă, constituie o metodă de diagnostic rapid.

Citește și: Plicul cu bani sau viața?! Trăim în țara în care sistemul de sănătate e bolnav! Șefa secției de Oncologie de la Spitalul Județean din Suceava a fost acuzată că primea și pretindea bani de la pacienți sau aparținători că să aibă acces la tratament

Copiii infectați cu adenovirus nu necesită mereu internare, dar acestea sunt cazurile în care nu există complicații precum bronșiolita, pneumonia sau conjuctivita, care pot apărea, în special, la sugari. În cazul sugarilor, este necesară internarea pentru că există riscul deshidratării exagerate.

Adenovirusul se răspândește cu viteză la grădiniță și școală

Adenovirusul se răspândește, cel mai ușor, în grupuri mari de persoane, acolo unde cei mici își împart lucrurile personale și stau foarte mult împreună: grădinița, școala și chiar creșa.

Părinții trebuie să acorde o atenție deosebită la igiena copiilor și să se asigure că se spală corect pe mâini cu apă și cu săpun. Peste 15% dintre pacienții care s-au prezentat la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului au fost copii infectați cu adenovirus.