Valeriu Gheorghiță susține că valul al patrulea al pandemiei riscă să fie și mai agresiv decât cel anterior, iar noile cazuri de coronavirus sunt în creștere.
Valeriu Gheorghiță, despre pandemia de coronavirus
Medicul Valeriu Gheorghiță îi roagă pe pacienți să se vaccineze până nu va fi prea târziu, dar e un avertisment pe care mulți români par să îl ignore. Acesta avertizează că au început să crească cazurile noi de coronavirus, cu varianta Delta.
Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 a transmis că peste 89% din secvențierile făcute, săptămâna trecută, arată că sunt infecții cu varianta Delta a coronavirusului.
" Din păcate vedem o creștere a numărului de cazuri în aceste săptămâni și situația care se prefigurează pentru următoarea perioadă nu este una bună, mai ales că varianta Delta are tendința de a deveni dominantă pe teritoriul României.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Practic, în săptămâna 30 (26 iulie – 1 august, n.r.), din numărul total al testelor de secvențiere efectuate, peste 89% au ieșit pozitive pentru varianta Delta. Or, când vorbim de o pondere atât de mare a cazurilor generată de varianta Delta, acest lucru este – aș putea spune – cât se poate de important și cred că trebuie să ținem cont în primul rând de datele științifice", a transmis Valeriu Gheorghiță, la Digi24.
Valeriu Gheorghiță susține că vaccinul este cea mai eficientă metodă împotriva COVID-19
Valul 4 al pandemiei pare inevitabil, iar în România, potrivit specialiştilor, se va vedea din toamnă. Până atunci, mai este timp ca persoanele nevaccinate să se imunizeze. Valeriu Gheorghiță spune că vaccinul anti-COVID-19 este cea mai bună și eficientă metodă de protejare împotriva infectiei cu SARS-COV-2.
"Indiferent de schema de vaccinare de care vorbim, eficiența se păstrează la fel, peste 90% pentru prevenirea riscului de spitalizare, pentru prevenirea riscului de deces și a formelor grave de îmbolnăvire", a spus Valeriu Gheorghiță.
Citeste si: Lovitură pentru persoanele vaccinate! Ce se poate întâmpla chiar și după vaccin
Medicul a avertizat că:" Dacă ritmul de vaccinare și intenția de vaccinare a oamenilor nu se schimbă, sigur că vom deconta până la urmă cu toții această rată destul de redusă de acoperire vacinală. Pentru că indiferent dacă vorbim de o imunitate colectivă de 45-50% prin boală și prin vaccinare, ea nu este suficientă să reducă semnificativ consecințele îmbolnăvirilor cu varianta Delta."
"Este cât se poate de clar că avem o creștere a numărului de cazuri și nu avem niciun motiv să credem că în perioadă următoare lucrurile se vor liniști", a mai adăugat Valeriu Gheorghiță.