Comitetul de urgenţă al organizaţiei, care s-a întrunit începând de vineri pentru a patra oară pentru o nouă evaluare a pandemiei," a subliniat că durata sa va fi cu siguranţă foarte lungă", conform comunicatului OMS.
" OMS continuă să estimeze că riscul reprezentat de COVID-19 este foarte mare". Comitetul de urgenţă (format din 18 membri şi 12 consilieri) "a subliniat importanţa unui răspuns la pandemie care trebuie să fie naţional, regional şi global", se mai arată în comunicat.
17.6 milioane de oameni infectati si 680.000 de decese
Pandemia noului coronavirus a infectat cel puţin 17.6 milioane de persoane pe glob, înregistrându-se peste 680.000 de decese, conform cifrelor raportate de AFP din surse oficiale.
Comitetul de urgenţă a solicitat OMS să ofere tuturor ţărilor îndrumări pragmatice cu privire la modalitatea de gestionare a pandemiei "pentru a reduce riscul ca reacţiile la epidemie să slăbească, într-un context de presiuni socio-economice".
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Totodată, comitetul recomandă OMS să accelereze cercetările asupra punctelor încă necunoscute ale virusului, în special originea animală şi posibilele sale mijloace de propagare prin animale.
Este solicitată, de asemenea, clarificarea unor puncte precum "modul de transmitere (a virusului), mutaţiile sale potenţiale, imunitatea şi corelările de protecţie". Şedinţa comitetului, care a durat şase ore, a avut loc la sediul OMS din Geneva, câţiva participanţi fiind prezenţi în sistem videoconferinţă.
Următoarea reuniune urmează să aibă loc peste trei luni.Citeste si: Coronavirus Romania, 1 august. Bilantul zilei este infricosator! Cati oameni au murit de ieri pana azi