Avertismentul ONU care A INGROZIT toate natiunile VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 02 sep 2021, 12:35

O veste alarmanta a creat neliniste in randul populatiei din toata lumea.

ONU avertizeaza asupra unei iminente crize alimentare si recomanda tarilor sa inceapa sa-si faca provizii. Subiectula fost discutat si analizat si de cateva tari importante printre care Statele Unite si Franta. S-a amintit importanta crearii de resurse, iar lideri din intreaga lume si-au aratat ingrijorarea fata de criza din ce in ce mai accentuata de cereale. In Romania, oamenii nici nu se gandesc la provizii! De unde sa mai puna si deoparte?!

Zeci de hectare de culturi au fost parjolite si uscate de seceta prelungita din acest an.
Agricultorii care au cultivat porumb si floarea soarelui au inregistrat cele mai mari pierderi. Spun ca nici macar nu au reusit sa-si scoata banii pe care i-au investit in aceste culturi. Recolta de porumb, grau, floarea soarelui este slaba.

Romania ar putea importa cantitati uriase de grau din Ucraina pentru a stabiliza pretul painii. Din amestecul cerealelor romanestri cu cele ucrainiene ar putea rezulta o faina calitativa, astfel incat sa fie evitate asa-numitele "revolte ale painii", relateaza publicatia de afaceri Delo din Kiev.
In piete, taranii isi gasesc cu greu clienti. Oamenii se uita, analizeaza pretul si pleaca. Iar cei care cumpara sunt destul de putini. Taranii se tem ca nu vor putea vinde nici macar putinele legume pe care au reusit sa le culeaga.