Avertizare ANM de cod galben de viscol în 20 de zone din România! Rafalele vor ajunge până la 100 km/h

Author: Lavinia Medrea

Rafalele vor ajunge până la 100 km/h

Sursa: PixaBay

Avertizare de cod galben de viscol în România! Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, o atenționare de cod galben de vânt puternic și zăpadă viscolită, care va fi valabilă până mâine dimineață în 20 de județe din țară.

Conform meteorologilor ANM, în intervalul 14 februarie, ora 08:00- 15 februarie, ora 02:00, în majoritatea zonelor din Moldova, vântul va bate cu putere, ajungând la o viteză de 55- 60 km/h. Pe arii restrânse, vântul va sufla cu 70- 75 km/h. În restul țării, marți, vântul va sufla cu putere cu rafale de peste 80-90 de km/h, mai ales pe crestele Carpaților Meridionali, iar cu 50-60 de km/h în partea estică a țării, în special în zona Dobrogei și a Bărăganului.

În partea de Sud, în special în zona Munteniei, vremea va fi însorită, iar șansele de precipitații sunt reduse. Pe timpul nopții, dar și a dimineții sunt șanse să apară ceață în anumite regiuni. Precipitațiile așteptate vor fi mixte și reduse cantitativ. Presiunea atmosferică se va menține ridicată. La munte sunt șanse să ningă slab, iar în celelalte regiuni există posibilitatea să se depună poleiului. Temperaturile maxime se vor încadra în intervalul 3- 10 grade Celsius, iar cele minime între – 5 și 2 grade Celsius.

Cod galben de viscol în 20 de județe din România

În zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, vor fi prezente rafale de vânt și zăpadă de peste 90- 100 km/h.

Citește și: Prognoză meteo ANM marți, 14 februarie 2023. În anumite zone din țară vremea se va menține geroasă și sunt șanse să se depună poleiul

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Codul galben vizează 20 de județe din România: Alba, Argeş, Bacău, Botoşani, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui.

Prognoza meteo București. Cum va fi vremea în Capitală

În București, vremea va fi frumoasă, cerul schimbător și vântul va sufla slab până la moderat, în intervalul 14 februarie, ora 08:00- 15 februarie, ora 08:00.

Citește și: Prognoza meteo pentru a doua jumătate a lunii februarie 2023: Vom avea temperaturi de primăvară

Temperaturile maxime vor fi puțin mai mari față de valorile normale pentru această perioadă, ajungând până la 8 grade Celsius, iar temperaturile minime se vor menține în intervalul de -2 grade şi -1 grad, cu tendințe mai scăzute în zona pre-orășenească, la -5 grade Celsius.

Mâine, de Valentine's Day, cerul va fi parțial înnorat. Vântul va sufla cu 15 km/h, iar temperatura maximă va fi de 8 grade Celsius. Pe timpul nopții se va instala gerul. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla variabil dinspre NV cu o viteză de până la 7 km/h. Temperatura minimă va fi de – 3 grade Celsius.