Avertizare cod galben și portocaliu de caniculă, valabil pentru ziua de 21 iunie. Care sunt județele afectate

Autor: Laura Macovei

Avertizare cod galben și portocaliu de caniculă, valabil pentru ziua de 21 iunie. Care sunt județele afectate

Sursa: PixaBay

Tempraturile ridicate se mențin în vigoare în următoarele zile, iar meteorologii au prelungit avertizarea de tip cod galben și portocaliu pentru anumite județe.

Luna lui cuptor i-a luat locul lunii iunie și a sugrumat România cu zilele toride din ultima perioadă. Se recomandă să evităm pe cât posibil deplasările prin căldură și să ne hidratăm corespunzător. 

Avertizare cod galben și portocaliu de caniculă, valabil pentru ziua de 21 iunie

Meteorologii au prelungit avertizarea de tip cod galben și portocaliu de caniculă.

„Valul de căldură se va menține în Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Oltenia și Muntenia, unde temperaturile maxime se vor situa în general între

32 și 34 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local se va apropia și va atinge pragul critic de 80 de unități.

Valul de căldură va persista, astfel încât în Banat, în sudul Olteniei, în sud-vestul Munteniei, precum și în sudul Transilvaniei și al Crișanei se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime c e se vor situa în jurul valorii de 20 de grade”, a transmis ANM pe pagina de Facebook.

Citește și: Alertă de vreme severă! ANM a emis un cod galben de vijelii. Care sunt zonele vizate

Recomandări pentru populație, în zilele caniculare

Autoritățile recomandă populației să ia măsuri de protecție împotriva căldurii excesive. Printre recomandări se numără:

  • Hidratarea corespunzătoare: Consumați lichide în mod regulat, evitând băuturile alcoolice sau cele cu conținut ridicat de cofeină.
  • Evitarea expunerii prelungite la soare: Dacă este posibil, limitați activitățile în aer liber în timpul celor mai calde ore ale zilei.
  • Purtarea îmbrăcămintei adecvate: Alegeți haine lejere, deschise la culoare și din materiale naturale pentru a permite pielii să respire.
  • Utilizarea ventilatoarelor și a aerului condiționat: Mențineți locuințele răcoroase prin utilizarea echipamentelor de răcire și ventilare.

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță temperaturi în ușoară scădere: Cum va fi vremea în țară vineri, 21 iunie 2024

Respectarea acestor măsuri poate ajuta la reducerea disconfortului termic și la protejarea sănătății în perioadele de căldură intensă.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?