AVERTIZARE de călătorie Grecia iulie 2021. Ministerul Afacerilor Externe (MAE), anunț de ultimă oră pentru turiști

Author: Amalia Georgescu
MAE a emis o nouă avertizare de calatorie pentru Grecia
Sursa: unsplash

AVERTIZARE de călătorie Grecia iulie 2021. Informații oficiale din partea MAE pentru turiștii români care și-au planificat concediul în Grecia. Care sunt condițiile de călătorie?

AVERTIZARE de călătorie Grecia iulie 2021. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru Grecia. Ce anunț au făcut reprezentanții autorităților?

AVERTIZARE de călătorie Grecia. Comunicat oficial din partea Ministerului Afacerilor Externe (MAE) 

AVERTIZARE de călătorie Grecia iulie 2021. Turiștii români care și-au programat concediul în Grecia în perioada imediat următoare sunt sfătuiți să țină cont de cea mai nouă atenționare de călătorie pentru Grecia.

Mai exact, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o avertizare de călătorie pentru insula Kefalonia, o destinție preferată de o mulțime de turiști români. 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE)  a luat decizia de a emite o atenționare de călătorie pentru Grecia în contextul în care un incendiu puternic a avut loc în insula Kefalonia, în apropierea localităților Pastra, Kremmidi, Markopoulo, Katelios și Kato Katelios. 

Românii sunt sfătuiți să evite, pe cât posibil, călătoriile către aceste zone, iar în cazul în care întâmpină dificultăți să contacteze de urgență autoritățile la numerele puse la dispoziție.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau intenționează să călătorească în Republica Elenă că autoritățile elene au emis o avertizare pentru insula Kefalonia, din cauza unui incendiu puternic, activ în perimetrul localităților Pastra, Kremmidi, Markopoulo, Katelios și Kato Katelios.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români aflați în tranzit sau în scop turistic în Republica Elenă să evite deplasările spre această insulă.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei României în Rep. Elenă +306978996222 și numărul de urgență al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.”, se arată în comunicatul oficial postat pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Citeste si: OFICIAL! Grecia, condiții de călătorie iulie 2021. Anunț despre testarea turiștilor la graniță

AVERTIZARE de călătorie Grecia. Motivul pentru care apar incendii în insulele grecești

Nu este pentru prima oară când Ministerul Afacerilor Externe (MAE) emite avertizări de călătorie pentru Grecia. În ultimele săptămâni, temperaturile au crescut mult peste valorile normale ale perioadei în Grecia, lucru care a dus la apariția unor incendii de vegetație.  

Astfel, din cauza temperaturilor foarte ridicate, riscul de producere a incendiilor este ridicat în anumite insule din Grecia, motiv pentru care românii sunt sfătuiți să amâne deplasările care nu sunt necesare.

Citeste si: CNSU a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Care sunt statele cele mai afectate de pandemie?

 

Taguri: