Avertizare de cod galben de ploi și vijelii pentru 10 județe până marți

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 05 aug 2024, 12:14

Cod galben de ploi și vijelii în 10 județe din țară

Sursa: PixaBay

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi și vijelii, care intră în vigoare începând de luni, ora 18:00 și se prelungește până marți, ora 10:00.

Potrivit ANM, avertizarea vizează următoarele județe: Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Brașov, Covasna, Harghita, Bacău, Neamț, Suceava și Botoșani.

Citește și: Codul portocaliu de caniculă continuă sâmbătă în patru județe! Meteorologii anunță temperaturi de peste 40 de grade la umbră și disconfort termic accentuat

Cod galben de ploi și vijelii în 10 județe din țară

În aceste zone se vor înregistra perioade de instabilitate atmosferică, manifestate prin: averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat și grindină.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”

Cantitățile de apă vor varia între 15 și 25 l/mp, cu izolat peste 30-40 l/mp, în intervale scurte de timp sau prin acumulare.

Pe lângă județele menționate, astfel de manifestări vor apărea și în restul zonei montane. Marți, instabilitatea atmosferică se va accentua în sud-estul țării.

Prognoza meteo pentru Capitală

În București, prognoza specială emisă de ANM prevede cer noros și ploi posibile în cursul nopții de luni spre marți. De luni, ora 18.00, până marți, ora 10.00, cerul va fi temporar noros, cu averse și descărcări electrice posibile din a doua parte a nopții.

Vântul va sufla slab și moderat, iar temperatura minimă va fi cuprinsă între 17 și 20 de grade.

Citește și: Se schimbă vremea în România. În ce județe din țară sunt așteptate averse torențiale și vijelii

ANM recomandă cetățenilor din zonele vizate să fie precauți și să urmărească actualizările meteorologice pentru a lua măsuri adecvate în cazul fenomenelor severe.