Avertizare de cod portocaliu de ploi, vijelii și grindină de la ANM! Sunt vizate 22 de județe și Capitala

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 06 apr 2023, 03:35

Avertizare de cod portocaliu de ploi, vijelii și grindină de la ANM! Sunt vizate 22 de județe și Capitala

Sursa: PixaBay

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza meteo pentru astăzi. De la ora 12:00 a intrat în vigoare cod portocaliu de vreme rea pentru București și alte 22 de județe.

Alerta de cod portocaliu a fost transmisă de către ANM pentru Capitală și alte 22 de județe. Este valabilă de azi, ora 12:00, și expiră mâine, 7 iulie, la ora 12:00. Vom avea parte de instabilitate atmosferică accentuată, ploi abundente și vijelii.

Cod portocaliu de vreme rea în aproape toată țara. Este vizată și Capitala

În intervalul 7 iulie- 6 iulie, orele 12:00, în jumătatea de nord a Moldovei, local în Transilvania, Muntenia și nord-estul Olteniei va ploua torențial, rafalele de vânt vor depăși 70- 80 km/h,

va fulgera constant și va cădea și grindină.  

Citeste si: Prognoza meteo ANM miercuri, 6 iulie 2022. Crește instabilitatea atmosferică. ANM a emis cod galben și portocaliu de ploi, vijelii și descărcări electrice

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Conform ANM, sunt vizate de codul portocaliu județele Botoșani, Iași, Suceava, Neamț, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Bacău, Vrancea, Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomița și Călărași.

În plus, în Muntenia și în jumătatea de sud a Moldovei se vor simți valuri de căldură mari, iar disconfortul termic va fi puternic resimțit. Temperatura maximă nu vor depăși 34- 37 de grade. Județele vizate sunt Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Călărași și Ialomița.

Avertizare de ploi și vijelii astăzi, în Capitală

Capitala este amenințată din această după-amiază de ploi și vijelii, potrivit ANM, care a transmis prognoza specială pentru București. Astăzi

vom avea parte de caniculă, iar temperatura nu va depăși 35 de grade. Disconfortul termic va fi puternic resimțit, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va trece de valoarea de 80 de unități.

Citeste si: Cod portocaliu de vreme severă! Ploi, grindină și vijelii în mai bine de jumătate de țară

În această după-amiază este posibil să se înnoreze brusc, să bată vântul mai tare, în special în noaptea de azi spre mâine.

De asemenea, vor apărea descărcările electrice și ploile torențiale. Pentru perioade scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor trece de 10-15 l/mp, local pot trece și de 30-35 l/mp. În noaptea de astăzi spre mâine, temperaturile minime vor fi cuprinse între 18-20 de grade.