Avertizare de ger în toată țara, cu temperaturi de până la -21 de grade Celsius. Meteorologii au emis cod galben de vânt puternic pentru mai multe zone

Author: Laura Macovei
Actualizat: 09 ian 2024, 16:03

Avertizare de ger în toată țara, cu temperaturi de până la -21 de grade Celsius

Sursa: colaj

Frigul și ninsorile au pus stăpânire pe întreaga țară. Administrația Națională de Meteorologie a emis marți o avertizare de ger ce acoperă întreaga țară, simultan cu instituirea unui cod galben de vânt pentru mai multe regiuni.

Vremea se anunță rece în toată țara, cu temperaturi scăzute în noaptea de marți spre miercuri, mai ales în regiunile nordice, centrale și estice. Minimele vor atinge -21, -20 de grade Celsius în estul Transilvaniei. Pentru noaptea de miercuri spre joi, se prognozează minime de până la -16, -15 grade în aceeași zonă.

Cod galben de vânt puternic în întreaga țară

Marți, a fost emis un cod galben pentru intensificări ale vântului, valabil în intervalul 9 ianuarie, de la ora 10, până la 9 ianuarie, ora 23.

În sudul Moldovei, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei, se anticipă intensificări ale vântului cu rafale în general de 55...70 km/h, însoțite de perioade cu ninsori slabe.

Citește și: Ninge abundent în București! Meteorologii au anunțat ninsori și viscol în partea de sud a țării

Pe litoral, vântul va persista cu unele intensificări în noaptea de marți spre miercuri.

„În intervalul menționat, în sudul Moldovei, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55...70 km/h și vor fi perioade în care acesta va fi asociat cu ninsori slabe,” transmite ANM.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Ninsorile au pus stăpânire pe întreaga țară

Iarna și-a intrat în rol chiar la începutul anului 2024. Ninsorile au cuprins întreaga țară, pe lista acestora fiind ieri chiar Capitala, unde astăzi sunt înregistrate temperaturi de maxim 0 grade, pe timp de zi și intensificări ale vântului. 

Pentru mâine, meteorologii anunță o vreme la fel de rece, dar cu șanse reduse de precipitații. În anumite zone temperaturile vor depăși -17 grade Celsius. 

Citește și: Sărbătoare cu cruce neagră la data de 10 ianuarie 2024. Rugăciunea către vindecătorul bolilor fără leac

În zonele înalte, în special la munte vântul va sufla cu putere, în unele zone atingând viteza de 40 de km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între – 13 grade și 0 grade Celsius, iar cele minime între – 3 și -17 grade Celsius.

În Capitală cerul va fi mai mult senin, cu șanse reduse de precipitații, vântul va sufla cu o viteză de până la 15 km/h, iar indicele UV va fi de 1 din 11.

Temperatura maximă va fi de 1 grad Celsius, iar cea minimă de -8 grade Celsius. Pe timpul nopții este așteptat înghețul.

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?