Avertizare meteo cod galben de ninsori puternice si viscol! Incepe de maine

Autor: B.M.
Actualizat: 29 nov 2017, 14:27

Agentia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare cod galben valabila in data de 30 noiembrie, intre orele 06:00 - 22:00.

In intervalul mentionat, in judetul Caras-Severin si in zona de munte a judetelor Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Sibiu, Alba si Hunedoara vantul va avea intensificari sustinute, cu viteze ce vor depasi la rafala 70...80 km/h, iar pe creste 90 km/h.

La altitudini mari se va depune strat consistent de zapada, iar ninsoarea va fi viscolita.

O alta informare meteo a fost emisa pentru intervalul 30 noiembrie, ora 02 – 01 decembrie, ora 02.

La munte vantul se va intensifica treptat, cu rafale ce vor depasi 60...65 km/h. La altitudini mari vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zapada, iar in restul zonei precipitatiile vor fi mixte si se va forma polei.

Intensificari temporare ale vantului vor fi si in zonele mai joase de relief, cu viteze mai mari in Banat si pe litoral, de pana la  60...70

km/h.

In Banat, Crisana, Maramures, cea mai mare parte a Olteniei, nord-vestul Munteniei si local in Transilvania va ploua, cantitatile de apa vor depasi 15...20 l/mp si izolat 30 l/mp, iar pe spatii restranse se va semnala polei.

 

Taguri:

Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.