Avertizare meteo: COD GALBEN de ploi si vijelii. Iata ce zone sunt vizate

Autor: B.M.
Actualizat: 03 sep 2017, 10:20

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare meteo de instabilitate atmosferica si cantitati de apa insemnate in intervalul 3 septembrie, ora 10:00, 4 septembrie, ora 09:00.

In intervalul mentionat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata si ploi insemnate cantitativ in sudul, centrul si nordul ţarii, precum si in zonele de deal si de munte.

Vor fi descarcari electrice frecvente, averse, izolat grindina si intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie. In intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi local 20 l/mp si pe arii restranse 30 l/mp.

In noaptea de duminica spre luni (3/4 septembrie) aria precipitaţiilor se va restrange treptat spre regiunile nordice.

Cod galben de ploi si vijelii

ANM a emis si o atentionare meteo cod galben de ploi si vijelii cu interval de valabilitate intre 3 septembrie, ora 15:00 si 4 septembrie, ora 03:00.

In Oltenia, Transilvania, local in Muntenia si nordul Moldovei, precum si in zona de munte vor fi averse torenţiale, vijelii si caderi de grindina, iar cantitatile de apa vor depasi pe arii extinse 25 l/mp si izolat 40...50

l/mp.

Iata harta zonelor afectate:

 

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.