AVERTIZARE METEO: COD GALBEN de ploi! Vezi zonele vizate

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 feb 2017, 04:01

Judetele Dolj, Mehedinti, Olt si Teleorman se afla, in intervalul miercuri, ora 11.00 - joi, ora 11.00, sub cod galben de ploi, potrivit unei atentionari emise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

In judetele vizate de atentionare, cantitatile de apa vor depasi, local, 25-30 de litri pe metru patrat si, izolat, 50-60 de litri pe metru patrat.

Conform aceleiasi atentionari, pana joi la 11.00 va ploua in sud-vestul si sudul tarii, precum si la munte, unde se vor cumula cantitati de apa de 15-20 de litri pe metru patrat.

Meteorologii mai precizeaza ca in regiunile sudice si la munte, vantul va avea intensificari temporare, cu viteze de 50-70 de kilometri pe ora, iar izolat, mai ales in zona montana inalta, vor fi rafale de peste 70-80 de kilometri pe

ora.

Cod galben pe rauri din Mehedinti, Dolj, Olt si Teleorman


Rauri din judetele Mehedinti, Dolj, Olt si Teleorman se afla, in intervalul miercuri, ora 18.00- joi, ora 20.00, sub cod galben, potrivit unei atentionari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

Atentionarea vizeaza raurile din bazinele hidrografice Drincea, Desnatui, afluentii Motrului si Jiului inferior din judetele Mehedinti si Dolj, afluentii Oltului inferior din judetele Dolj si Olt, Calmatui- judetele Olt si Teleorman, bazinul superior al raului Vedea- aferent judetului Olt si afluentii mici ai raului
Vedea din judetul Teleorman.

Potrivit hidrologilor, in intervalul miercuri, ora 18.00- joi, ora 12.00, se pot produce, izolat, scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si viituri rapide, cu posibile efecte de inundatii locale, si pe unele rauri mici din alte bazine hidrografice, situate in judetele Caras-Severin, Gorj, Valcea, Arges si Giurgiu.

Sursa: Mediafax.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.