Avertizare meteo: Cod galben de vreme rea în România. Se întorc ploile și ninsorile

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 12 feb 2024, 13:24

Avertizare meteo: Cod galben de vreme rea în România. Se întorc ploile și ninsorile

Sursa: PixaBay

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis mai multe avertizări meteo cod galben, avertizând asupra condițiilor meteorologice dificile care vor afecta România în următoarele zile.

Temperaturile de primăvară din ultima perioadă au scos românii la plimbări lungi prin parc, terase sau la diferite activități în aer liber. 

Cu toate acestea, căldura nu va mai dura foarte mult, deoarece meteorologii au anunțat un cod galben de vreme rea, valabil în toată țara. 

Avertizare ANM cod galben de precipitații și ploi

Prima avertizare meteo cod galben  este valabilă astăzi, între orele 10:00 și 18:00.

Se așteaptă intensificări ale vântului în regiunile Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei, cu viteze generale de 55...65 km/h. În județul Constanța și pe litoral, se prognozează rafale care temporar vor depăși 70 km/h. De asemenea, pe litoral, vântul va persista cu intensificări în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze de 50...55 km/h.

Citește și: Prognoza meteo pentru ziua de luni, 12 februarie 2024: Vremea se răcește treptat

A doua avertizare meteo cod galben este în vigoare de astăzi, ora 14:00, până miercuri, ora 10:00. În acest interval, se anticipează precipitații temporare în aproape toată țara, cu cantități de apă acumulate în general de 15...25 l/mp. Ploile, care pot avea caracter de aversă, vor fi însoțite de descărcări electrice, în special în sud-estul teritoriului. La munte, precum și în zonele mai joase de relief din Transilvania și Moldova, se vor semnala precipitații mixte în noaptea de marți spre miercuri.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Marți, vântul se va intensifica în zona montană înaltă, în special în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, cu rafale de 60...80 km/h. Temporar, vântul se va intensifica și în regiunile estice, local în cele vestice și sud-vestice, cu viteze generale de 45...55

km/h.

Avertizare ANM cod galben de ninsori

O altă avertizare meteo ANM este valabilă de astăzi, ora 18:00, până mâine, la ora 22:00. În această perioadă, în cea mai mare parte a Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei, precum și în zonele montane aferente, se vor înregistra ploi cu acumulări de apă de 25...30 l/mp, iar izolat de 50 l/mp. 

Citește și: Se întorc ninsorile în România: Temperaturile vor ajunge aproape de pragul înghețului

La altitudini mai mari de 1500 m, în special în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali, se prognozează ninsori consistente și depunere de strat de zăpadă. Atenționăm publicul să fie precaut și să se informeze constant cu privire la evoluția vremii în perioada următoare.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?