Avertizare METEO! Cod portocaliu de ploi abundente și vijelii puternice în aproape toată țara

Author: Ana Dinu
Actualizat: 26 iul 2022, 19:25
Se strica vremea in toata tara
Sursa: PixaBay

După ce ANM a anunțat mai multe avertizări de coduri roșii și portocalii de disconfort termic, iată că de această dată face un nou anunț. Vremea se strică în toată țara, se anunță cod portocaliu de ploi și vijelii.

Vremea este instabilă în aproape toată țara, după o perioadă de caniculă și disconfort termic, acum Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare de vreme rea. Se anunță ploi abundente și vijelii puternice în aproape toată țara.

ANM a emis o nouă avertizare de vreme rea

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de vreme rea pentru ziua de 26 iunie, în mai multe zone din țară.

După mai multe zile de caniculă și disconfort termic, acum ploile torențiale și vijeliile puternice se întorc. Astfel, ANM a emis un cod portocaliu care este valabil de astăzi 26 iunie, de la ora 12:00 până la ora 23:00.

Pe parcursul întregii zile în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova și local în Transilvania și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ploi abundente și vijelii puternice, pe alocuri și grindină.

Vor exista și intensificări ale vântului cu rafale de peste 80...100Km/h, de asemenea, și descărcări electrice. 

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 35...50l/mp și izolat 70l/mp.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citeste si: COD ROȘU de caniculă în mai multe regiuni din țară! Temperaturile depășesc 40 de grade. În Capitală vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic va fi ridicat

COD GALBEN de instabilitate atmosferică

Meteorologii au emis un cod galden care va fi valabil de la ora 12:00 până diseară la ora 23:00. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. 

În intervalul orar precizat în Crișana, Maramureș, nord-vestul Transilvaniei și pe alocuri în Banat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată care se va manifesta prin vijelii, averse torențiale, decarcări electrice și grindină.

În intervale scurte de timp cantitațile de apă vor depăși local 20...40 l/mp.

Pe alocuri în sudul și estul țării se va înregistra disconfort termic și se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

Citeste si:// PROGNOZA METEO ANM sâmbătă, 26 iunie 2021// Vremea devine instabilă și temperaturile scad în toată țara