Avertizare meteo de la ANM! Vremea o ia razna: alerta de vijelii, grindina si ploi torentiale in Romania, pana vineri seara

Author: Luiza Stama
Actualizat: 07 sep 2020, 14:43

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare de vreme severa in toata tara, valabila pana vineri seara.

Specialistii de la ANM anunta vijelii si ploi torentiale, insotite de grindina. Incepand de astazi, joi, de la orele pranzului si pana vineri seara, la ora 21:00, vom avea vreme rea in toata tara.

Avertizare meteo: vremea se strica in majoritatea teritoriului

Astazi, incepand cu a doua parte a zilei, in sud-vest, centru, nord-est si la munte vor fi perioade de instabilitate atmosferica, averse torentiale, descarcari electrice, vijelii si grandina.

Instabilitatea atmosferica temporara va persista pe timpul noptii de joi spre vineri si vineri, pe parcursul zilei.

Cum va fi vremea vineri

De joi seara si pana vineri la ora 23:00, vor fi averse torentiale, vijelii si grindina, iar sase judete din tara vor fi sub cod galben de vreme rea. Harghita, Bacau, Vaslui, galati, Teloorman si Arges sunt judetele vizate.

Alte noua judete vor fi sub avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferica, iar cantitatile de apa care vor cadea in urma ploilor torentiale vor depasi 50- 70 de l/mp in, Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau, Vrancea, prahova, Brasov, Covasna si Dambovita.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Temperaturile vor scadea brusc, de la medii de 31 de grade la 24 de grade Celsius.

Vremea la Bucuresti

Si la Bucuresti vremea este instabila joi, iar temperaturile scad brusc si in Capitala. Potrivit prognozei speciale, joi, intre orele 12 si 21, cerul va fi innorat, iar spre seara cresc sansele de ploi si descarcari electrice. Maximele zilei nu vor depasi 30, 31 de grade Celsius.

De joi seara si pana vineri seara, vremea va fi instabila, cu innorari temporar accentuate si cu averse torentiale, insotie de vijelii.

Vineri, temperaturile maxime vor fi in jurde 24 de grade.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru joi, 3 septembrie 2020. Meteorologii anunta schimbari radicale ale vremii!

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 2 septembrie 2020. Meteorologii anunta o vreme la extreme!