Avertizare meteo in ajun de Craciun: se strica vremea! COD GALBEN de ninsori si viscol, ce zone sunt afectate

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 24 dec 2018, 09:28

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare de vreme severa valabila pana in data de 25 decembrie, ora 06:00.

Potrivit avertizarii, in intervalul mentionat, vantul va continua sa prezinte intensificari la munte, temporar cu rafale de 65...70 km/h, iar pe creste va depasi 80 km/h. Din a doua parte a zilei de luni (24 decembrie) vantul se va intensifica si in zonele joase de relief, indeosebi din sud-vestul, centrul si estul tarii, cu viteze la rafala, in general de 50...55 km/h.

Temporar vor fi precipitatii predominant sub forma de ploaie, pe arii mai extinse incepand din a doua parte a noptii de duminica spre luni (23/24 decembrie), cand in zonele joase de relief din vest, nord si

centru se vor acumula 10...15 l/mp si izolat 25 l/mp, favorizand topirea stratului de zapada. In zona de munte, treptat vor predomina ninsorile, iar pe parcursul zilei de luni (24 decembrie) in Maramures, Transilvania si jumatatea de nord a Moldovei, ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare.

In centrul, estul si sudul teritoriului, vor fi conditii pentru depuneri de polei, iar in noaptea de luni spre marti (24/25 decembrie) se va forma ghetus.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis si un cod galben de ninsori si viscol valabil pana astazi, la ora 21:00.

In intervalul mentionat, in cea mai mare parte a zonei montane, temporar va ninge, iar stratul de zapada nou depus va fi consistent. Vantul va sufla tare, indeosebi in zona inalta a Carpatilor Meridionali cu rafale de peste 90...100 km/h.

Ninsoarea va fi viscolita si vizibilitatea va scadea semnificativ.

Ninsori in general moderate cantitativ vor fi si in Maramures si local in nordul si estul Transilvaniei.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.