AVERTIZARE NOWCASTING: COD PORTOCALIU SI GALBEN de ploi si vijelii! Vezi zonele vizate

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 feb 2017, 03:48

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting de ploi, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului care pot lua aspect de vijelie, grindina de medii si mari dimesiuni.

COD PORTOCALIU

Pana la ora 16:45, in arealul delimitat de localitatile Ivrinezu, Pestera, Pietreni, Dumbraveni, Adamclisi se vor produce cantitati de precipitatii care vor depasi 35- 40 l/mp, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului care pot lua aspect de vijelie, grindina de medii si mari dimesiuni.

COD GALBEN

Pana la ora 16:30, in vestul si sud-vestul jud. Constanta vor fi cantitati de precipitatii care vor depasi 25- 30 l/mp, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului care pot lua aspect de vijelie, grindina.



Pana la ora 17:00, in zona de munte a judetului Bistrita-Nasaud, indeosebi in zona localitatilor: Sant, Rodna, Sangeorz-Bai, Bistrita Bargaului, Satu Nou;- zona de munte a judetului Maramures, indeosebi in zona localitatilor: Borsa, Salistea de Sus, Botiza, Poienile Izei, Barsana, Bistra se vor produce averse ce vor depasi local 25-30 l/mp, grindina de dimensiuni mici si medii, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului.

Local in judetul Harghita, mai ales in zona localitatilor municipiul Miercurea-Ciuc, Santimbru, Cozmeni, Baile Tusnad, Madaras, Gheorghieni, Tomesti, Balan, Sanmartin, Lunca de Sus, Lunca de Jos, Vlahita, Joseni, Suseni, Zetea;
- local in judetul Covasna, in mai ales in zona localitatilor Ozun, Ilieni, municipiul Sfantu Gheorghe, Arcus, Valea crisului, Bodoc, Malnas, Micfalau, Bixad, Turia, Sanzieni se vor produce descarcari electrice, cantitati de precipitatii care vor depasi 25 l/mp, intensificari ale vantului, grindina de dimensiuni mici si medii.

Sursa: Mediafax.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii