Specia umana a avut de beneficiat din plin de evolutia genetica dar exista si inconveniente, cum ar fi durerile de spate. Cercetatorii au descoperit ca unii oameni sunt mai putin pregatiti pentru mersul in doua picioare.
Ei au descoperit ca persoanele care sufera de probele de disc au si o coloana a carei forma se aseamana cu aceea a cimpanzeilor, primate care se deplaseaza ce mai adesea in patru picioare.
Astfel, vertebrele lor sunt mai putin rezistente sa suporte presiunea provocata de mersul pe doua picioare.
Echipa de cercetatori scotieni, canadieni si islandezi au comparat 141 de vertebre umane, 56 de vertebre de cimpanzeu si 27 de urangutan si au descoperit diferente notabil in ceea ce priveste forma lor. Vertebrele cu nodului, un semn al problemelor de spate sunt mai aproiate ca forma de vertebrele cimpanzeilor.
"Vertebrele noastre s-au schimbat de-a lungul evolutiei de la mersul in patru picioare la mersul biped. Totusi, evolutia nu este perfecta si unele caracteristici, precum cele indentificate, au ramas in codul nostru genetic. Din acest motiv, unele persoane au vertebre mai putin adaptate la mersul biped.
Specia umana a avut de beneficiat din plin de evolutia genetica dar exista si inconveniente, cum ar fi durerile de spate.
Cercetatorii au descoperit ca unii oameni sunt mai putin pregatiti pentru mersul in doua picioare.
Ei au descoperit ca persoanele care sufera de probele de disc au si o coloana a carei forma se aseamana cu aceea a cimpanzeilor, primate care se deplaseaza ce mai adesea in patru picioare. Astfel, vertebrele lor sunt mai putin rezistente sa suporte presiunea provocata de mersul pe doua picioare.
Echipa de cercetatori scotieni, canadieni si islandezi au comparat 141 de vertebre umane, 56 de vertebre de cimpanzeu si 27 de urangutan si au descoperit diferente notabil in ceea ce priveste forma
lor. Vertebrele cu nodului, un semn al problemelor de spate sunt mai aproiate ca forma de vertebrele cimpanzeilor.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”
"Vertebrele noastre s-au schimbat de-a lungul evolutiei de la mersul in patru picioare la mersul biped.
Totusi, evolutia nu este perfecta si unele caracteristici, precum cele indentificate, au ramas in codul nostru genetic. Din acest motiv, unele persoane au vertebre mai putin adaptate la mersul biped", a declarat profesorul Mark Collard, de la Universitatea Aberdeen, coordonatorul studiului.