Aveti grija ce fructe si legume cumparati!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 28 feb 2017, 08:15

Rosiile perfect rotunde, capsunele sau caisele gata coapte aduse de peste hotare sunt doar cateva dintre alimentele stropite cu insecticide si cu alte substante toxice ca sa creasca mai repede.

In goana dupa alimente bio, uitam ca- inclusiv in piete- reclama e sufletul comertului! Desi prea putini dintre tarani mai cultiva legumele ca odinioara, cu ingrasamant natural si soare, in fata musteriilor putini recunosc. Iar aceia, in al 12-lea ceas!

In ciuda asigurarilor pe care le primim deseori la taraba, realitatea ar fi alta: insecticidul si substantele cu care producatorii stropesc in sere sunt atat de toxice incat simpla spalare a fructelor si a legumelor nu mai ajuta.

Surprinzatori, o spune un alt comerciant de la care am vrut sa cumparam.


Ce ne ramane de facut? Ei bine, solutia nu vine din import, unde se-ntampla poate chiar mai rau, ci tot din bucataria noastra.

Bicarbonatul si otetul ajuta, de asemenea, la curatarea fructelor si a legumelor. Pesticidele dispar si daca le lasati mai multe ore in apa cu lamaie.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Taguri: