Avion Tarom cu aproape 200 de pasageri la bord s-a întors de urgență pe Aeroportul Otopeni - Care a fost motivul

Autor: Alina Petre
Actualizat: 26 mai 2023, 03:25

Un avion Tarom s-a întors de urgență pe aeroport

Un avion Tarom cu aproape 200 de pasageri la bord s-a întors de urgență, vineri, pe Aeroportul Otopeni.

Un avion TAROM care zbura vineri dimineață din București spre Antalya a revenit la București din cauza unei probleme tehnice, relatează boardingpass.ro.

Aeronava s-a întors pe aeroportul din Otopeni la doar 30 de minute de la decolare.

Citeste si: Un pasager a murit la bordul unui avion- Aeronava a aterizat de urgență pe Aeroportul Otopeni

Avion Tarom s-a întors de urgență pe Aeroportul Otopeni

Aeronava cu zborul RO7531 care a decolat vineri dimineață cu destinația către Antalya, Turcia, a fost nevoită să se întoarcă pe aeroportul Otopeni.

Piloții au decis să revină la București după doar 30 de minute de la decolare, după ce un geam al avionului s-a fisurat.

Avionul a aterizat în siguranță pe aeroportului Henri Coandă la ora 08:25, la o oră după decolare.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Din fericire, nicio persoană din avion nu a fost rănită.

Din cauza acestui incident, zborurile charter operate vineri de TAROM din Antalya spre Suceava și Antalya – București, ar putea fi amânate sau întârizate.

Compania TAROM a declarat că echipajul primise, de fapt, „o indicație neconformă”

După incident compania TAROM a declarat că echipajul primise, de fapt, „o indicație neconformă” și a decis să revină la București. După aterizare, avionul a fost verificat și s-a constatat că era o indicație falsă.

Marius Popescu, purtător de cuvânt al companiei TAROM, a declarat că aeronava decolase spre Antalya și la scurt timp echipajul cockpit a primit "o indicație neconformă".

"După ce a fost analizată acea indicație, s-a decis revenirea la bază pentru alte investigații tehnice care trebuie avute în acest caz. Avionul a aterizat în siguranță. Au fost efectuate mai multe verificări, s-a decis debarcarea pasagerilor, specialiștii departamentului tehnic au verificat indicația neconformă. După investigațiile departamentului tehnic al TAROM s-a decis reluarea zborului. Nu a fost cazul de o problemă tehnică. S-a decis reîmbarcarea pasagerilor.

Aeronava va decola spre destinație și va ajunge cu o întârziere de o oră și jumătate. Nu a existat niciun pericol pentru pasageri, ei au fost informați constant de echipaj și de comandant", a spus Popescu pentru Digi24.

189 de pasageri se aflau la bord

La bordul aeronaveri se aflau 189 de pasageri și niciunul nu a renunțat la zbor.

"Vor ajunge în siguranță în Antalya, dar cu o întârziere de o oră și jumătate. Se întâmplă astfel de situații, nu e ieșit din comun, mai ales când e sezon estival și toate zborurile sunt la foc continuu. Orice fel de indicație de acest tip trebuie investigată, ca să nu fie disconfort pentru pasageri și pentru echipaj. E vorba de o indicație neconformă care avea legătură și cu presurizarea cabinei, dar nu putem spune că vorbim de o depresurizare. Astfel de indicații se întâmplă să existe în aviație, chiar la acest tip de aeronavă această indicație se primește destul de des", a mai spus purtător de cuvânt al companiei TAROM pentru sursa citată.

Citeste si: Două avioane s-au ciocnit în timp ce încercau să aterizeze- Mai multe persone au murit