Aviz fumatorilor: s-a inventat VACCINUL care te-ar putea scapa de dependenta de nicotina

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 02 sep 2021, 00:35

O echipa de cercetatori din Statele Unite a inventat un vaccin care i-ar putea ajuta pe fumatori sa scape de dependenta de nicotina.

O singura intepatura ar putea oferi protectie pe viata impotriva nicotinei si ar putea fi folosita in scoli pentru a-i opri pe tineri sa capete acest viciu.

 

Injectia contine gene programate sa produca anticorpi care neutralizeaza nicotina inainte ca aceasta sa ajunga la creier, unde ar putea declansa senzatia de placere.

 

Teoria spune ca daca fumatorii nu vor mai simti aceasta placere le va fi mai usor sa renunte la tigari.

 

Vaccinul este suficient de inteligent gandit incat sa pacaleasca ficatul sa produca incontinuu acesti anticorpi, astfel incat lupta impotriva nicotinei sa fie permanenta.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

 

Noua descoperire a fost testata deja pe soareci.

Atunci cand acestora le-a fost administrata nicotina, doar 15% din susbstanta a ajuns la creier si nu a avut niciun efect asupra comportamentului lor, a presiunii sangelui saua  batailor inimii.

 

Proiectul este inca intr-o faza incipienta si are nevoie de o testare riguroasa inainte sa fie scos pe piata.

 

Daca se va dovedi a fi eficient, acesta va fi inclus in programul de vaccinare din scoli pentru a-i opri pe tineri sa capete acest viciu.